Raw praliner

Om kursen

Den här eftermiddagen äger rum i vårt mysiga kök på Grynbodgatan där Ylva lär dig att laga raw praliner med olika nötter och mandlar. Vilken kommer bli din favorit?

INNEHÅLL
Här lär du dig att laga både nöt och mandelsmör och att temperera choklad. Av smöret och den tempererade chokladen lagar vi nougat som vi sedan doppar i choklad. Vi pratar också om andra användningsområden där nöt- och mandelsmör passar bra. Du får med dig recept hem både på nougat och recept på annat du kan göra av nöt- och mandelsmör. Under fikapausen berättar Ylva om nötternas, mandelns och chokladens väg till oss. Du får ta med dig hem ett 20-tal praliner.

KURSLEDARE
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har dom senaste 5 åren lett henne in på en ny bana i livet. Nu jobbar hon som egen företagare med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.

VIKTIG INFORMATION
Ta med eget förkläde eller oömma kläder. Råvaror tillkommer med 130:-. Information om allergier, intoleranser och kosthållningar behöver ske vid anmälan till kursen. Ange detta i meddelandefältet i samband med anmälan.

Startdatum:

2024-11-16

Tid:

13:00 - 17:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Arrangemangsnr:

45260

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Grynbodgatan 20 21133 Malmö

995 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Malmö