Tjörnmat: Vägar vidare
Information
Vill du vara med och fortsätta utveckla den lokala, hållbara livsmedelsproduktionen på Tjörn? Välkommen till en idé- och inspirationskväll där vi tillsammans hittar vägar framåt!
Kvällen är tänkt såväl för dig som är lokal matproducent eller önskar bli det som för dig som av andra skäl är intresserad av att det produceras mer hållbar mat på Tjörn.
Hur kan vi förvalta det intresse och de idéer som Leaderprojektet Samverkan Hoga saluhall med föredragsserien Tjörnmat gav? Vilka nya mål kan vi sätta och hur kan vi uppnå dem? Tillsammans reflekterar vi kring dessa frågor. För att vidga perspektiv och visa på möjligheter medverkar Sanna Olsson från Leader Bohuslän och Tobias Nilsson med erfarenhet av att driva utveckling inom småskalig lokal livsmedelsproduktion via Norrtälje Naturcentrum.
Efter att Tobias Nilsson ägnat många år åt slättbygdens mångfald i projekten Rädda Sånglärkan och Blommor för bin styrde han om sitt fokus mot skogsbygdens utmaningar. För att väcka liv i det insomnade åkerbruket i fr.a. Norrtälje kommun påbörjade han 2018 sitt arbete med s.k. kulturspannmål och avslutade en lång svit av projekt med att bygga både Färsna stenkvarn och det lokala varumärket Roslagskorn. Idag verkar han som naturvårdskonsult och driver ett projekt för vitalisering av den lokala livsmedelsekonomin.
Bra att veta
Fri entré, föranmälan krävs.Arrangeras i samarbete med Omställning Tjörn och med stöd av Leader Bohuslän.
Startdatum:
2025-11-18
Tid:
18:00 - 20:30
Antal tillfällen:
1
Veckodag:
Ons
Lediga platser:
Arrangemangsnr:
105360
Plats:
Billströmska Folkhögskolan, Stenkyrkovägen 16, 47193 Kållekärr
Kostnadsfri