Musiklyssnarkurs i Ystad

Information

Vi öppnar öronen för musikens mångfacetterade och universella språk.

Innehåll
Betoning ligger på den västerländska konstmusiktraditionen från sen medeltid in i våra dagar, men utan att spärra vägen för musikkulturer utanför de europeiska allfarvägarna och de strikt "klassiska" råmärkena. Vi lyssnar, samtalar, vidgar och fördjupar och lyssnar igen...

Förkunskaper
Inga

Kursmaterial
Ledaren kommer att skicka ut via mejl efterhand

Ledaren
Mattias Gejrot arbetade under 1980-talet företrädesvis med teater, som textförfattare, kompositör, skådespelare/sångare och översättare. Det skedde såväl i hans födelsestad Karlstad som i Stockholm, där Mattias bodde och studerade 1985-89.
Han var under åren 1993-98 en flitig kritiker i första hand för klassisk musik i NWT (Nya Wermlands-tidningen), från hösten 2017 är han musikrecensent i Ystads Allehanda.

Har givit ut CD-albumen med egna sånger, Åtta sånger och Sjöfågel på land (2000-02) samt Birger Sjöberg enligt Mattias & Christian (2004, i samarbete med kontrabasisten Christian Bruhn). Mattias har publicerat Ett rum i tiden, en essäbok om Joseph Haydns stråkkvartetter (2005). I dagarna lägger han sista handen vid en ny stor essä, kring en av profilerna inom sextiotalssoulen, sångpoeten Smokey Robinson.

Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kontakt: Mattias Gejrot, vitaberg@hotmail.com, 070 2604138

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 6 anmälda deltagare. Sista anmälningsdag är 10 dagar före startdatum. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppost, för kallelsen/fakturan kan hamna där.

För mer information kontakta oss
e-post till SV Skåneland

Startdatum:

2024-09-27

Tid:

10:30 - 12:00

Antal tillfällen:

8

Veckodag:

Fre

Arrangemangsnr:

116984

Plats:

Lancasterskolan, Ystad S:t petri kyrkplats 2 27134 Ystad

880 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Skåneland