Drottningodling - lär dig grunderna

Om kursen

Kursinnehåll:

Att lära sig drottningodling tillför en ny dimension till sin biodling. Har man bra drottningar, får man starka och friska samhällen.

Målet är att alla deltagare ska veta hur man odlar drottningar och kunnat prova på detta under kurens gång.

Kursen sker i samarbete med Östra Blekinge Biodlarförening.
Kursen är minst 3 gånger.
Kursstart är i maj
Kursen äger rum i Bistugan i Mölletorp på Västragärdesvägen 3 Karlskrona.
Pris 650kr.

Studiematerial
Drottningodling steg för steg ingår i kursavgiften.

Bra att veta
För att förstå kursen behöver du som deltagarna ha gått en nybörjarkurs och ha något års erfarenhet av biodling. Det är bra om du som deltagare har minst 2 till 3 samhällen då tänkt odling kommer att behöva bin och förutsättning att larva drottning. Under kursen går vi igenom vad för utrustning man använder när man odlar drottningar och hjälps åt att skaffa behövlig utrustning för kommande odling. När drottningodlingen väl har startat behöver kursen hållas de dagar som odlingen behöver tillsyn enligt odlings schemat. Det gör att träffarna inte kommer att hållas på en fix dag i veckan utan hoppa runt lite. Träffarna kan också ske oftare än 1 veckas mellanrum, vilka dagar bestäms i samråd med deltagarna.


Kursledare är
Yvonne Engman
Hon är en passionerad biodlare som värnar om djur och natur. Började med biodling 2005 och drottningodling 2020. Intresset för bin och allt runtomkring bara växer. Hon är aktiv som bitillsyningsman, svärmfångare och i östra Blekinges biodlarförening styrelse. Tycker att en fysisk cirkelutbilning är ett bra sätt att lära sig nya saker.

Petra Varenhed
Är yrkesbiodlare m.gesäll och anser att man aldrig blir fullärd som biodlare. Binas värld är helt fantastisk och fylld med utmaningar. Hon har även styrelseuppdrag i Biodlarnas Riksförbund, distrikt och lokalförening samt godkänd biodlare och Bitillsyningsman.

Startdatum:

2024-05-21

Tid:

18:00 - 20:15

Antal tillfällen:

3

Veckodag:

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

25481

Plats:

Bistugan Mölletorp 37160 Lyckeby

650 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Blekinge