Söka projektmedel från Arvsfonden eller Leader - inspirationskväll

Information

Föreningsutbildning - Söka projektmedel från Arvsfonden eller Leader - inspirationskväll
Det är tyvärr kärva tider för civilsamhället. Stöd från region och kommun minskar och förutsättningarna för att få personer att vilja engagera sig ideellt blir allt sämre. Vi behöver stärka och utveckla föreningar och hitta nya finansieringsmöjligheter. Därför bjuder vi in till den här inspirationskvällen där du träffar företrädare för såväl Allmänna arvsfonden som Leader.

Målgrupp:
Vi riktar oss till dig som är aktiv i föreningslivet och vill veta mer om möjligheter att söka projektmedel från Arvsfonden och Leader.

Tid:
Torsdag 19 september kl 18-20.30 i SV:s lokaler på Kungsängsgatan 12 i Uppsala.

Innehåll
Ikväll får du som är föreningsaktiv information om möjligheterna med att söka projektmedel. Hur går man tillväga när man söker? Kan man testa sin idé och få hjälp och stöd? Vilka målgrupper kan man rikta sig till? Vad är viktigt att tänka på? Vi gästas av företrädare för Allmänna Arvsfonden och Leader. Det finns tillfälle att ställa frågor.

Allmänna arvsfonden möjliggör att cirka fyrahundra projekt över hela landet får ekonomiskt stöd varje år. Projekten är i alla storlekar och spridda över hela landet. De riktar sig till barn, ungdomar, äldre och personer med funktionsnedsättning.

Ett leaderprojekt bygger på samverkan enligt leadermetoden och bidrar till att målen i den lokala utvecklingsstrategin uppnås. I Uppsala län har vi tre olika leaderområden. Projektstöd kan sökas för större projekt med högre summor men det går också att söka småprojektstöd för mindre insatser och med en mindre summa pengar.

Medverkande
Helena Westerlund, handläggare Allmänna Arvsfonden
Eva Wrede, ordförande Leader Mälardalen

Anmälan
Du anmäler dig senast 15 september via knappen märkt "Anmäl dig" till höger.

Bra att veta
Vi bjuder på fika. Ange eventuell överkänslighet vid anmälan.

För dig som kommer med buss eller tåg ligger våra lokaler på kort gångavstånd från Resecentrum. För dig som kommer med bil finns goda parkeringsmöjligheter såväl i närbelägna P-hus som på några gator i närheten.

För mer information kontakta:
Carin Aronsson
Mail: carin.aronsson@sv.se
Tel: 018-102373

Varmt välkommen!

Du kommer att få en utvärderingsenkät mailad till dig några dagar efter utbildningen. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.


#fou24

Startdatum:

2024-09-19

Tid:

18:00 - 20:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tors

Arrangemangsnr:

51389

Plats:

SV Uppsala Kungsängsgatan 12 75322 Uppsala

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Uppsala län