Gårdssnickare för en dag – Grunderna i gärdsgårdsbygge

Information

Kursbeskrivning

Att bygga gärdsgård är spännande och riktigt härligt. Doften av kåda och tjära påminner om gamla tiders hantverk och tradition. Dagen tillbringas utomhus i en genuin kulturhistorisk miljö.
Under dagen får du lära dig grunderna, allt från att kola störar, värma vidjor och såklart det nästan magiska - att binda samman gärdsgården. Bra material och kännedom om densamma är viktigt för ett bra resultat, och en varaktig gärdesgård. Utöver materialkännedom går Anders igenom de verktyg och den utrustning som används under dagen.

Kursledare: Anders Eriksson

Anders har länge haft ett brinnande intresse för handens kunskap och det estetiska uttrycket i funktionell design. Han driver till vardags eget företag och bygger hundratals meter gärdsgård årligen. Mycket av sitt hantverkskunnande har han lärt sig av sin far redan som liten. De traditioner och hantverk som omgav Anders då är något som han är stolt över att bemästra idag. Anders gillar enkelheten i den lantliga traditionen som han gärna vill förmedla vidare.

Plats:  Öjebro kvarn, Mjölby
Datum: 17 augusti 2024
Tid: Lördag kl. 9-17
Pris: 1500 kr

Förkunskapskrav: Inga förkunskaper krävs eftersom detta är en grundkurs. Allt material finns på plats och ingår i kursavgiften.

Bokning och betalning
Var uppmärksam på bokningsreglerna innan du anmäler dig till kursen. Bokningsregler

Som medlem i föreningen Hemslöjden i Östergötland har du 10 % rabatt på kursavgiften. Om du är medlem och betalar via Klarna, får du en återbetalning från Klarna på den avdragna rabatten i efterhand. Alternativt kan du välja att betala via faktura när du genomför bokningen, så får du rabatten avdragen direkt.
Läs mer om medlemskap här: Medlem

OBS! Om du vill utnyttja ett presentkort vid bokningen av kursen, behöver du kontakta Studieförbundet Vuxenskolan för att göra din bokning (se kontaktuppgifter nedan). Sedan behöver du inom en vecka gå till Hemslöjdens butik i Linköping för att genomföra betalningen av kursen.

Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan för frågor kring betalning och anmälan: Maila ostergotland@sv.se eller ring 013-314070
Kontakta Hemslöjden i Östergötland för frågor kring kursinnehåll, medlemskap och övriga frågor: Maila info@hemslojdeniostergotland.se eller ring 013-13 93 62

Kursen arrangeras av Hemslöjden i Östergötland i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Startdatum:

2024-08-17

Tid:

09:00 - 17:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43036

Plats:

Öjebro 59693 Skänninge

1 500 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Östergötland