Isolering & värme i gamla hus - Online

Information

Insatser n för att spara energi i gamla hus kan leda till både dyra skador och förfulade hus. Lär dig lösningar som förenar vettig uppvärmningsekonomi med bevarande, estetik och sunda hus.
Under kursen går vi igenom huskonstruktioner som timmerhus, plankstommar och ger vanliga förslag på energiförbättringar i olika hustyper. Vi presenterar olika isoleringsmaterial och deras egenskaper, och tar upp tilläggsisolering av bjälklag, fönster, vindar och snedtak. Vi kommer också in på solceller, uppvärmningsteknik, ventilation, skorstenar och hur man ska tänka för att se helheten och inte bara detaljfrågor.
Kursen är teoretisk och upplagd som en föreläsning. I mån av tid tar vi upp dina egna frågor.
Efter kursen har du fått svar på de vanligaste frågorna. Du får kunskaper som gör att du undviker de vanligaste felen vid ombyggnad vilket ger dig en både bättre och billigare renovering.

Onlinekurs
Kursen hålls online och behåller sin form som föreläsning med avbrott för frågor, bensträckare mm.
Kursen hålls i Microsoft Teams och vi skickar ut en länk till de anmälda deltagarna fredagen innan kursstart. Vi skickar med en detaljerad instruktion om hur man gör för att koppla upp sig.
För att kunna delta på kursen ska du ha en dator med god uppkoppling och med högtalare och mikrofon så att du kan höra föreläsningen och ställa frågor. Kamera är valfritt men ger en trevlig touch till kursen då deltagarna kan se varandra.

Kursen anordnas i samarbete med Slöjd & Byggnadsvård.

Kursledare
Chico Hovedskov Crafoord är byggnadsingenjör och arbetar med rådgivning sedan många år på Slöjd & Byggnadsvård.

Att tänka på inför kursstart
För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är inloggade på datorn och uppkopplade i Teams i god tid innan kursen startar.
Passa på att duka fram varm dryck, vatten och förbered en god lunch.

När, var och hur?
Datum: 9 november
Tid: Lördag kl. 10-17
Kursledare: Chico Hovedskov Crafoord, byggnadsingenjör
Avgift: 950 kr
Plats: Online via Teams, länk skickas ut före kursstart

Betalar du med presentkort?
I anmälningsformuläret välj "Betala med faktura istället för Klarna" och ange ditt presentkortsnummer under "Lämna ett meddelande", så ordnar vi detta! Du kan också betala en del av kursavgiften med presentkort (exempelvis om presentkortet inte räcker till hela kursavgiften). Vi drar då av det belopp som finns kvar på ditt presentkort och fakturerar dig resterande del av kursavgiften.

Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

Mer info finner du här

Startdatum:

2024-11-09

Tid:

10:00 - 17:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

53345

Plats:

Distans

950 SEK