Hälsa & välbefinnande

OBS! Kursen vänder sig till dig som lever nära någon med långvarig sjukdom inom funktionsvariation och/eller psykisk ohälsa boende i Mölndals Stad.

Hur gör man för att må bra när livet är fullt av utmaningar och det är svårt att hålla humöret uppe, känna trygghet och harmoni?
I den här onlinekursen pratar vi t ex om hur stress påverkar dina känslor. Hur dina känslor påverkar din hälsa. Varför det är så lätt att fastna i oro och rädsla, och hur vi kan bryta mönstret. Hur kan du signalerar lugn till kroppen? Hur du kan öka din energi, när du behöver det som mest?
Du får en verktygslåda med redskap och kunskap som du kan använda i ditt dagliga liv och vi delar våra erfarenheter och inspirerar varandra, till ett liv i mer glädje och tillit.

Kursledare är Maria Wictorson som driver friskvårdsföretaget Hälsofocus i Kalmar sedan 2004, som bland annat erbjuder behandlingar, hälsorådgivning, kurser och föreläsningar. Maria har riktat in sig särskilt på området stress och hur det påverkar vår kropp och hälsa, och har både komplementärmedicinska och högskoleutbildningar inom området. Drivkraften är att få hjälpa människor att upptäcka och förstå hur mycket vi själva kan påverka vår hälsa och vårt välbefinnande. Kunskap är kraft.

Samarbete med Anhörigstöd Mölndal.

Anmälan till Studieförbundet Vuxenskolan: 031-87 47 46 alt. 0722-00 36 50.