Hantverk & konst

Detta är en kurs för dig som anser dig kunna lite mer när det kommer till finsnickeri.

Med hjälp av våra gamla slöjdritningar från slöjdseminariets tid tillverkar du en allmogepall eller något annat liknande föremål. Vi tillverkar således ett alster efter en given ritning. Vissa avsteg gällande sammansättningsmetoder kan vi dock tillåta oss.

Moment som ingår är framtagning av ämne, kapning, riktning, planhyvling, profilering med handverktyg eller handöverfräs samt sammansättning med gradning, zinkor, kex eller liknande.

Materialkostnader tillkommer för det du tillverkar och tar med dig hem. Hur stor denna kostnad blir beror på hur mycket material du önskar använda. Kostnaden kan bli mellan 100-250 kr/deltagare. Ha gärna med dig kontanter eller betala med Swish till kursledaren.

Kursledare
Kursledare är möbelsnickaren, bonnasnickaren och byggnadsvårdaren Manne Swedberg som själv började sin bana med att gå snickeriutbildning på Nääs. Manne är mycket rutinerad och arbetar både som kursledare och rådgivare inom byggnadsvård för Slöjd & Byggnadsvård. Han utför även mindre finsnickeriuppdrag genom sitt företag.

Fika och lunch
Enklare lunch, fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Att tänka på
Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Tag med
Arbetskläder/oömma kläder, eventuellt handskar och oömma skor. En tröja om det är kallt ute.

Vi har alla verktyg och maskiner som behövs för att genomföra kursen - men har du verktyg eller maskiner hemma som du gärna skulle vilja jobba med och lära känna mer är du självklart välkommen att ta med dem. Enkla hörselkåpor och skyddsglasögon finns att låna.

Det kan vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera så att du kan dokumentera de olika momenten.

Parkering
Kommer du med bil? Då gäller följande: Parkeringen sker vid märkt betalparkering på de grusade parkeringarna på Seminarieområdet - följ skyltning.

Eventuell parkering betalas av deltagaren. Du betalar i parkeringsautomat med kort eller med appen EasyPark (område 6459).

När, var och hur?
Datum: 13-15 oktober
Tid: fre 13-17, lör & sön 10-17
Kursledare: Manne Swedberg, möbelsnickare och byggnadsvårdare.
Avgift: 3100 kr
Plats: Långa salen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

mer info om kursen finner du här hos Slöjd & Byggnadsvård