Hantverk & konst

Framflyttad tillsvidare, nytt datum kommer så snart läget stabiliserats

Stickning för nybörjare
Vill du lära dig att sticka från grunden eller var det kanske längesedan du stickade och behöver friska upp minnet och få lite ny inspiration?

Under kvällen går vi igenom hur du lägger upp maskor, hur du stickar räta och aviga maskor och hur du maskar av din stickning. Vi tittar på olika sätt att öka och minska maskor för att på så sätt forma ett plagg.

Vi kikar på lite olika mönster så som sjalar, mössor och andra enklare plagg som passar bra som nybörjarprojekt.

Jag har med mig olika sorters garn och redskap och pratar om vilka garnkvaliteter som kan passa för olika typer av projekt.

Tid: Torsdagen den 19 mars kl 17.30-20.30

Pris: 550 kr inkl. fika och material till workshopen.
I priset ingår även ett litet kompendium med en del av det vi går igenom under kvällen.

Material: Garn och stickor att använda under kvällen finns på plats och jag har även med mig ett litet urval av olika garnkvaliteter och stickor till försäljning om du snabbt vill komma igång med ett nytt projekt.


Petra Orrbeck:
Petra driver idag företaget Magasin Duett som säljer garn och annat material för textilt skapande. Tidigare arbetade hon med att utbilda blivande slöjdlärare vid Göteborgs universitet och har sen barnsben med sig ett stort intresse för olika textila tekniker.
”Att sitta med ett handarbete i händerna och låta nål, tråd, maskor och stygn bilda nya mönster och former är en stor tillfredställelse och ger ett härligt lugn och tid för nya tankar och idéer”

Välkommen!