Familjedag under Potatisfestivalen

Efter två års pandemiuppehåll var det i helgen var det äntligen dags för Potatisfestivalen i Alingsås! Vi på Studieförbundet Vuxenskolan var såklart på plats för att delta i festligheterna!  På plats för att lära ut, inspirera och underhålla fanns också flera av våra härliga ledare som bjöd in publiken att prova på eller njuta av just deras ämne. Se gärna filmen här ovan för att träffa våra ledare och få ett smakprov på aktiviteterna under dagen! 

På vår stadsodling i Nolhagaparken fanns Viggo Stahle på plats för att inpspirera till familjetäljning, en härligt kreativ och social aktivitet! Dagens projekt var smörknivar, trollstavar och krona.

På odlingen fanns också Monica Bernersjö som till hösten kommer att hålla en konstkurs för 5-6åringar hos oss! Under dagen tog hon emot barn som ville prova på att måla vid staffli, blanda färger, arbeta med lera med mera. Mycket fin konst blev resultatet! 

Cristiano Gomes da Silva visade och berättade om hur man kan odla utan jord, i så kallad hydroponisk, aeroponisk och akvaponisk odling. Föredraget kan du också ta del av i filmen ovan!

I Åmanska Parken bjöds det under lördagskvällen på förstklassig, helt improviserad teater med Alingsås Impro!

Vi avslutade Potatisfestivalen på söndagen med Cirkus Roman som bjöd på en fullspäckad show och cirkusskola!

Tack till alla som kom och småpratade, ställde frågor och deltog i aktiviteter!