Lättläst version saknas
Tillbaka

Solidaritet med Ukrainas folk

Med anledning av kriget i Ukraina har vi på Studieförbundet Vuxenskolan Göteborgsregionen Sydost viljan och ambitionen att hjälpa till där vi kan, både vad gäller mottagande, utbildning och integration

Att ge förutsättningar för människor att mötas och genom det bygga tillit till varandra är nödvändigt för ett sammanhållet, öppet och demokratiskt samhälle – värden som nu är akut hotade av den ryska militära aggressionen mot Ukraina.

Nu behöver vi alla hjälpas åt för att visa att vi är ett samhälle som står upp för demokratiska och medmänskliga värden genom att visa solidaritet med Ukrainas folk. På Studieförbundet Vuxenskolan Göteborgsregionen Sydost håller vi vår verksamhet öppen och tillgänglig och är beredda att rycka in där det behövs!

På våra kontor i Lerum och Mölndal har vi bland annat medverkat vid mottagandet av ukrainska flyktingar och gett dem en första utbildningen i svenska språket och en orientering om det svenska samhället.

Som en lokal kraft tillsammans med kommun och andra civilaktörer ställer vi upp! Vi kan till exempel bistå med lokaler där man kan samlas för allmän information eller annat behov och genom våra särskilda statliga uppdrag inom asyl kan vi erbjuda asylsökande personer baskunskaper i det svenska språket och samhällsinformation utan kostnad. Tveka inte att kontakta oss!

 

Efter omständigheterna är gruppen nyanlända mycket positiva till mottagandet som görs i samarbete med kommuner och ideella organisationer. Flera av de nyanlända vill börja arbeta i Sverige så snabbt det går.