Om oss och om vår verksamhet

Varmt välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Göteborgsregionen Sydost! Hos oss hittar du förutom lärorika kurser, spännande kulturarrangemang också en arena för stimulerande möten och kunskap!

Välkommen till oss!

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund. I vår avdelning, Göteborgsregionen Sydost har vi lokalkontor i Alingsås, Lerum, Partille och Mölndal. Vår vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet.


SV Göteborgsregionen Sydost arbetar med flera olika inriktningar. Vi har regionens största utbud av korta kurser för allmänheten, vi arbetar med verksamhet för särskilda målgrupper som funktionsnedsatta och musikverksamhet. Vi har även en omfattande projekt- och uppdragsverksamhet.


Hos oss hittar du de verktyg och kontakter som krävs för att kunna realisera idéer och få fart på verksamhet inom föreningar, eller starta en egen studiegrupp i ett ämne som ni själva väljer! SV:s roll kan se lite olika ut i olika samarbeten och anpassas efter ert behov, kanske kan vi bistå med lokal, studiematerial eller något annat?

Kurser & evenemang

Vi arrangerar intressanta och inspirerande kurser, workshops, föreläsningar och kulturarrangemang inom en rad olika områden! Vårt aktuella utbud hittar du via länken. 

Organisationer & föreningar

Vi brinner för föreningslivet och vill att fler ska få möjlighet att träffa andra människor med liknande intresse. Tillsammans med föreningar i hela Sverige bidrar SV med kunskap och erfarenhet, vi är helt enkelt ett tryggt stöd i föreningsverksamheten. Med vårt material kan både nya och etablerade föreningar få den hjälp som behövs för att utvecklas på bästa sätt.


Vi förenar föreningssverige.


På nationell nivå samarbetar vi med 40 olika föreningar och organisationer, och på lokal nivå med över 75 föreningar - och det finns plats för fler! För mer information om vad vi kan erbjuda dig inom föreningslivet - klicka på länken!

Studiecirklar

En studiecirkel är en grupp som regelbundet träffas för att lära sig tillsammans! Ämnet gruppen studerar kan vara allt mellan himmel och jord – huvudsaken är utbytet av kunskap. 

Funktionsrätt

Funktionsrätt finns till för alla som har ett behov av extra stöd i vardagen. Vi vänder oss till personer med en diagnos, en sjukdom, ett beroende eller en funktionsnedsättning. Vi vänder oss också till anhöriga och som stödjer någon av målgrupperna.

Integration

Studieförbundet Vuxenskolan värnar alla människors lika rätt att, oavsett ålder, kön, etnicitet, socioekonomisk bakgrund eller tidigare utbildning, lära tillsammans genom folkbildning. SV ska vara en inkluderande organisation med en inkluderande verksamhet där människor med olika erfarenheter och bakgrunder möts, tar plats och påverkar.

Landsbygder

Studieförbundet Vuxenskolan är en kraft i hela landet med närvaro i alla kommuner och en bred verksamhet som baserar sig på den lokala utvecklingskraften för individ, föreningsliv och samhälle. Närvaron i alla landets kommuner är helt unik.

Musik

Vi hjälper band och musikgrupper med allt från replokaler och gig till inspelningar, tips, marknadsföring och kontakter! Alla musikstilar är välkomna och det spelar ingen roll om du är nybörjare eller en rutinerad musiker.