Data & IT

Vi fördjupar oss in i den digitala världen med smartphone/surfplattans hjälp. Vi går bl.a. igenom appar som tex olika betalningsalternativ, framkallar foton osv.
Du bör ha förkunskaper i hur man installerar appar och ha kännedom om hur du söker information på nätet.

Denna kurs vill ge dig som användare av smartphone/surfplattan hjälp att utnyttja mer av de möjligheter som finns inbyggda i din telefon/surfplatta. Idag är våra smartphones så mycket mer än bara en telefon. Förutan att ringa på den kan du fotografera, läsa din mail, läsa tidningar, göra bankärenden, söka busstider och mycket, mycket mer. Under denna kurs hjälper vi dig att komma igång med, samt lära dig grunderna för att använda din smarta mobiltelefon och din surfplatta.

INNEHÅLL
I kursen lär du dig att hantera grundfunktionerna ordentligt, liksom de inbyggda apparna som finns. Apparna som ger dig hjälp i vardagen eller ger dig möjligheter till underhållning var du än befinner dig. Vi går också igenom hur telefonen/plattan enkelt kan dela information med dina andra apparater – dator, plattor - eller med andra personer.

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga särskilda förkunskaper - bara intresse för att utnyttja telefonen/surfplattan.

KURSMATERIAL
Under kursen arbetar du med din egen smartphone/surfplatta.

VIKTIG INFORMATION
Då vi kommer att gå igenom hur man använder e-mejl i din smartphone/surfplatta är det bra om du har ett e-mejlkonto innan kursen startar. För att kunna ladda ner appar är det viktigt att du har ditt Apple-ID tillgängligt.

LEDARE
Vår ledare är Petter Elmberg en mycket kunnig ledare inom sitt område och har lett cirklar inom datoranvändning i många år.