Lättläst version saknas
Tillbaka

Utveckla föreningen & hålla möten

Här hittar du massor av material och tips för att driva och utveckla er förening, att ordna och hålla olika typer av möten, men också hur du kan ta hjälp av Studieförbundet Vuxenskolan.

Digitala föreningsboxen - Ett grundmaterial för dig som nyss blivit medlem eller fått ett styrelseuppdrag i en ideell förening. Du kan gå igenom materialet på egen hand eller starta en studiecirkel kring det. För dig som redan har föreningskunskap men behöver hjälp att komma vidare finns verktygslådan!
     
NYHET!
Valberedningsutbildning
- Studiematerial för dig som har valberedningsuppdrag i en ideell förening. Materialet kan användas som en studiecirkel på tre träffar, alternativt vid ett utbildningstillfälle eller för självstudier.
   
  Ovanliga möten - Detta är ett studiematerial och ett stöd för er att arrangera (o)vanliga möten. I materialet finns metoder, ämnen och upplägg att kombinera för just ert behov och er situation. 
   
  Arena för samtal - Arena för samtal är en lokal mötesplats, ett dialogforum, där perspektiven breddas och åsikter möts i ett bildande samtal, vilket ökar insikt och stärker det demokratiska samtalet i ett levande civilsamhälle. Arena för samtal kan handla om nationella eller lokala frågor.
   
 

Politik i praktiken - Ett grundläggande studiematerial som handlar om Liberalerna, att bedriva liberal politik och hur verksamheten fungerar.
Relevanta kapitel i Politik i praktiken:
Mötesteknik vid formella möten - kunskap och diskussionsfrågor
Tips för bra möten - bra att tänka på
Stärka lokalföreningen - kunskap och diskussionsfrågor
Studieförbundet Vuxenskolan - om samarbete och studiecirklar

    
SVs erbjudande till föreningar - Allt ni behöver för ett roligare och bättre föreningsliv

 

 

 

 

Arena för samtal - Offentliga möten med dialogen i centrum

 

Bli cirkelledare -