Hållbart studiematerial

Vi har flera  studiematerial som du och din familj, vänner, bekanta eller förening kan bli inspirerande av. Kontakta oss så berättar vi mer.

 • Hållbar Samtalskortlek 
  Reflektera, prata, agera och få mer kunskap om hållbara textilier.
  Enkelt, roligt och lärorikt!
  Textil- och modeindustrin kräver stora mängder resurser och har negativ påverkan på både miljö, klimat och hälsa. Med kortlekens hjälp kan vi prata om vad som är textilsmart, vilka smarta val vi kan göra för miljön. • Hållbara tillsammans - en studiecirkel för dig som vill göra världen bättre – tillsammans!
  Är det svårt att prata om hållbarhet fast du gärna vill?
  Är du orolig för vilken värld vi kommer att lämna över till våra barn?
  Är du en av dem som vill gå från ord till handling?

   

  Läs mer om Hållbara tillsammans på deras hemsida och ta sedan kontakt med oss på Studieförbundet Vuxenskolan för att starta upp er studiecirkel! • Klimatsamtal - du är väl med?
  "Det är nu det gäller! Det är den här tiden, just nu, som spelar roll, som vi kommer att se tillbaka på. Vad gjorde vi av den?"
  Du som deltar i denna cirkel har tagit första steget till att vara en del av lösningen på klimatkrisen.
  Kontakta oss för mer info!Klimatsamtal - klimatagendan

 • Klimatinfo för alla är boken som ska bidra till en mer faktabaserad klimatdebatt, ge dig bättre förståelse för din klimatpåverkan och konkreta exempel på vad privatpersoner, Sverige, EU och världen kan göra för att klara klimatomställningen. Boken är ett samarbete mellan Tankesmedjan Fores och Studieförbundet Vuxenskolan. • Klimatsamtal i Burgsvik

  Klimatsamtal i Burgsvik – ett material som inspirerar dig till att tänka, tycka och samtala om den kommande stora samhällsomvandlingen som vi alla står inför. Här med ett lokalt grepp.

  Nätverket Gretas Gamlingar bjöd sommaren 2020 in till ett antal klimatsamtal i Burgsvik på södra Gotland. Det blev en succé och ett tryckt material – passande att användas både hemma vid köksbordet och på arbetsplatsen, i föreningen och som studiecirkel.

  Hur kan du och jag tänka, planera och agera?Kontakta oss om du och din familj, vänner, bekanta eller förening vill gå en kurs inom dessa ämnen.