Lättläst

Starta en kamratcirkel

Vad kan man göra i en studiecirkel? Allt möjligt! Ert intresse blir till folkbildning i en studiecirkel.

Starta en egen studiecirkel tillsammans med dina vänner, ett kamratgäng eller ett nätverk - det kallar vi för en ”kamratcirkel”. En kamratcirkel kan egentligen handla om vad som helst bara ni är en grupp som vill lära er mer om något tillsammans.

Studieförbundet Vuxenskolan kan hjälpa till med tips och metoder och mycket annat som gör er kamratcirkel rolig, intressant och lärorik.

SV bidrar också till en del av studiecirkelns kostnader och erbjuder utbildningar för cirkelledaren. För er som skulle vilja bilda en förening kan vi även hjälpa till med studiecirklar i förenings- och mötesteknik.

För att komma igång med en kamratcirkel gäller följande:
- att ni är 3–20 deltagare inkl. ledaren
- att ni träffas vid minst 3 tillfällen
- att ni träffas minst 9 studietimmar

Cirkelledaren
I en kamratcirkel bidrar alla med sina kunskaper och inlägg i diskussioner. En person i gruppen utses till cirkelledare. Ledaren ansvarar för att både studiecirkeln och kontakten med SV fungerar bra.

Varför samarbeta med ett studieförbund?
Studiecirkeln som pedagogisk form är ett bra sätt att lära sig något, oavsett ämne. SV kan även hjälpa till med planering och upplägg för cirkeln och tipsa om litteratur och material. 

Kontakta oss!
Vill du ha vår hjälp med att starta en kamratcirkel eller har du frågor och funderingar kring det här? Kontakta oss redan idag.