Studiematerial Jönköpings län

Vi tar ständigt fram nytt material som är anpassat efter personer med funktionsnedsättning. 

Här hittar du information om studiematerial som vi erbjuder. Information om hur du beställer materialet hittar du i respektive informationsblad. 

Du äger ditt Ja och ditt Nej

Studiecirkeln handlar om att öka kunskapen och självförtroendet så man vågar säga ja och nej när man själv känner att det känns rätt. De olika tematräffarna inbjuder till att utforska vad man tycker om och inte tycker om och att våga stå för det. Deltagarna lär sig vad lagen säger om de rättigheter och skyldigheter vi har mot varandra. Vi lyfter på locket och samtalar om ämnen vi inte är så vana att samtala om. Vi gör det med nyfikenhet och det är ok att tycka olika!

Studiematerial: Du äger ditt Ja och Nej

Hälsospåret

Hälsospåret är en nytänkande studiecirkel inom Hälsa och den är speciellt anpassad för personer med psykisk ohälsa. Kursen tar upp olika aspekter av hälsa utan pekpinnar och krav. Vår förhoppning är att deltagarna genom ökad kunskap, samtal och självinsikt kan hitta sina egna vägar för att må bättre. Materialet kan med fördel användas av fler målgrupper, ex anhöriga som vill stärka sin hälsa och sitt välmående.

Studiematerial: Hälsospåret