Djur, natur & miljö

Denna kurs är delvis baserad på boken Kontaktkontraktet av Eva Bodfäldt och riktar sig till dig som har en valp-unghund. Kursen bygger en bas av trygghet och är grunden för all vidare träning. Kursen inriktar sig inte på vanliga kommandon som sitt, ligg etc utan på att skapa en positiv grund som man kan bygga på för vidare träning. Kursen kommer att hållas utomhus.

Kursinnehåll
Kursbeskrivning: Vi kommer jobba med olika belöningssystem mm för att få en motiverad och positiv hund. Bra kontakt är grunden för bra lydnad. Vi tränar också bland annat skvallerträning, vilket är väldigt bra att använda vid tex hundmöten. Teori och praktik varvas. Träningen sker både individuellt och i grupp.

Målgrupp
Valpar/unghundar 3-9 månader med förare

Kursledare
Yvonne Jonsson och Lena Almblad

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även andra kurser för hundägare framöver samt Öppen träning på tisdagskvällar på Linnébygdens Hundägarförening i Loshult.

Bra att veta
Deltagaravgift 1000 kr. Vi skickar dig en kallelse/faktura via epost före kursstart. Kursen arrangeraras i samarbete med Linnébygdens Hundägarförening. För att gå denna kurs måste du vara medlem i Linnébygdens Hundägarförening, LHF. Medlemsavgiften är 200 kr/år (alternativt 300 kr/år för familj) och betalas direkt till klubben om du inte redan är medlem, innan kursstart. Detta betalas separat. Antingen på bankgiro 470-5059 eller Swish 1236033260. I medlemskapet ingår bland annat tillgång till träningsplanen i Loshult och 10% rabatt på Animalix i Älmhult.
Vid anmälan, ange även hundens namn, ras och ålder längst ner i rutan i formuläret.
Vi planerar att träffas: 10/10, 17/10, 24/10, 31/10 mellan 18.00-20.00 (i Loshult) och 28/10 10.00-12.00 (på byn).

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar.