Lediga tjänster

Avdelningschef SV Lundabygden


Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund med verksamhet i alla Sveriges kommuner och erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, bildning och samhällsengagemang. Vi satsar för framtiden för att nå och engagera ännu fler människor med studiecirklar, kurser och kultur!

Vi söker dig som vill vara en del av framtidens folkbildning och en lokal kraft som bidrar till Lundabygdens fortsätta utveckling av föreningsliv, kultur, ett demokratiskt och hållbart samhälle.

Att arbeta som avdelningschef  innebär att du har ett meningsfullt jobb där du ständigt lär nytt och utvecklas. Med stor frihet får du möjlighet att leda och utveckla en verksamhet som gör skillnad för många människor. SVs värdegrund utgår från människors lika värde och det är givetvis viktigt för oss att din inre kompass är inställd i samma riktning.

Kort introduktion till avdelningen
SV Lundabygden har sju engagerade och kompetenta medarbetare som alla arbetar med att utveckla avdelningens folkbildningsverksamhet i de 5 kommuner som tillsammans bildar SV Lundabygden (Lund, Lomma, Kävlinge, Staffanstorp och Burlöv).

Om rollen
Rollen som avdelningschef innefattar ett övergripande ansvar för personal, resultat, strategi, verksamhet, kvalitet och arbetsmiljö. Som avdelningschef leder och samordnar du det övergripande arbetet på avdelningen och tillsammans med alla medarbetare driver och utvecklar ni folkbildningsverksamheten framåt.

Du har också en viktig roll i att representera och företräda SV och folkbildningen i olika sammanhang. Bland annat för politiker och kommuner samt SVs grund-, medlems- och samverkande organisationer. Inom Studieförbundet Vuxenskolan finns ett brett chefsnätverk där du har möjlighet att samverka med andra avdelningschefer.

Som avdelningschef har du personalansvar för sju personer. Du själv rapporterar till styrelsen.  

Din profil
-Relevant akademisk bakgrund eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
-Flerårig erfarenhet av chefs- och ledarrollen
-Erfarenhet av budget och prognosarbete
-Erfarenhet av utvecklingsarbete och förändringsledning
-Digital kompetens

Meriterande med:
-Erfarenhet från arbete i ideell sektor på ledande nivå tillsammans med ledningsgrupp och ideell styrelse
-Folkbildningserfarenhet
-Kunskap om projektledning och styrning

Vi söker dig som har ett strategiskt och framåtblickande arbetssätt med en stark drivkraft att nå resultat som ligger i linje med övergripande verksamhetsmål. För att trivas och lyckas i rollen behöver du vara lyhörd med mycket god förmåga att samarbeta och skapa relationer – interna och externa.  

Du är klarsynt och analytisk och har ett lärande synsätt. Du har modet och förmågan att prioritera, ändra beslut och skapa nya förutsättningar för att ständigt förbättra. Vidare är du en stabil och självgående person som kan navigera och hantera en föränderlig och komplex miljö och ser alla möjligheter i takt med att omvärlden förändras.

Som ledare är du en förebild. Du inspirerar, engagerar och skapar trygghet för medarbetare att utveckla verksamheten och sig själva.

Övrigt
Tillsvidareanställning med målstyrd arbetstid, där du har stor frihet att förlägga ditt arbete efter verksamhetens behov.
Tillträde enligt överenskommelse.
Placering i Lund.
Resor i förekommer till avdelningens fem kommuner.
Resor till Stockholm och andra delar av landet kan förekomma.
B-körkort och bil är ett krav.

Kontaktpersoner
Mirjam Wallin, avdelningschef: 070-934 83 03  mirjam.wallin@sv.se
Stig Hellemarck, styrelseordförande: stig.hellemarck@tele2.se
Facklig representant för Unionen, Michelle Sandberg : 010-173 39 09 michelle.sandberg@sv.se

Du söker tjänsten genom ansökningsformuläret nedan.
Bifoga ditt CV och motivering vad du kan bidra med i rollen som Avdelningschef och varför just du vill jobba tillsammans med oss.

Sök jobbet här!

Sista dag att söka tjänsten är 2021-01-28


Varmt välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan!

Studieförbundet Vuxenskolan, SV

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund, som genom att öka alla människors inflytande och delaktighet, arbetar för att stärka demokratin. SV vill ge människor möjligheter, därför erbjuder vi en bred verksamhet med mängder av studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. SV är en ideell organisation, och vi samarbetar med en mängd organisationer och föreningar. SV är mångfaldens studieförbund, som vill ge alla människor möjlighet att växa. Vi vill bidra till en värld som bygger på hållbar utveckling. Därför är vi en engagerad lokal kraft för föreningsliv, kultur och samhälle i hela Sverige. Vår vision förverkligar vi genom att erbjuda kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang.