Välkommen som cirkelledare!

Vill du bli cirkelledare? Vi söker alltid efter ledare i olika spännande ämnen.

 

Sökes!

I menyn till höger kan du se vilka ämnen vi söker ledare i just nu. Du är också varmt välkommen att skicka in en spontanansökan och berätta vilket ämne du skulle kunna leda en cirkel i.

 

Du är viktig!

Som ledare har du en viktig roll hos oss. Du blir vårt ansikte utåt och därför satsar vi våra resurser på dig! Vi är noga i valet av våra cirkelledare eftersom det inte bara krävs ämneskunskaper, utan pedagogisk förmånga och ett intresse av att möta människor. Våra ledare är helt avgörande för en lyckad kurs och du får en egen kontaktperson på avdelningen som ser till att du är redo och hjälper dig att planera kursen.

 

Kontakt och ansökan

Om du vill söka ett av de uppdrag vi har annonserat ut här så hittar du rätt kontaktperson i annonsen i menyn till höger. Det är olika kontaktpersoner beroende på vilket ämne annonsen gäller och det är också kontaktpersonen där som svarar på frågor gällande uppdraget.

Du behöver inte göra en formell ansökan med CV, betyg och referenser. Skicka istället ett mail och berätta vilka kunskaper du har varför du tror att du skulle passa som cirkelledaret. Allra viktigast för oss är att du är rätt person och efter att du skickat in din ansökan kommer vi kontakta dig för att gå vidare i processen.

Om du vill göra en spontanansökan, skicka den till lundabygden@sv.se så ser vi till att den hamnar hos rätt person.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Vanliga frågor om att bli cirkelledare

Vilken utbildning behövs?

Vi söker dig som kan ditt favoritämne riktigt bra. Hur du lärt dig är mindre viktigt och du behöver inte ha formell utbildning - vi utbildar dig nämligen internt. Vår grundläggande utbildning ger dig kunskaper i gruppdynamik, pedagogik och konsten att leda en grupp. Ledarskapsutbildningen ger dig dessutom möjlighet att lära känna andra studiecirkelledare som är aktiva hos oss. Utbildningen är obligatorisk och du får betalt för att gå den. Grundutbildningen omfattar ett introduktionssamtal på 2 timmar, en onlineutbildning på 45 minuter samt ett gruppmöte på ca 4 timmar.  

 

Hur mycket jobbar man?

Du väljer! Du är välkommen som ledare för en eller flera grupper. En del leder en enda cirkel  som ett kul extrajobb, medan andra jobbar i princip heltid hos oss. Hur mycket du jobbar är helt upp till dig. Du har stort inflytande över tid och dag då din cirkel skall gå och vi planerar tillsammans så att tiden passar både dig och oss.

 

Hur lång är en studiecirkel?

Studiecirklar kan vara olika långa, men ett av de vanligaste formaten är detta: Gruppen träffas en gång i veckan i 60-90 minuter under 10-12 veckor. En del grupper väljer att träffas varannan vecka istället, och träffas då under 2-3 timmar. Detta brukar passa bra för till exempel matlagning och hantverk, medan en timme varje vecka är lämpligt för språk och musik. Det är ämnet - och cirkelledaren! - som avgör vad som passar.