Mat & dryck

En rolig påsklovsaktivitet för stora och små! Den här kursen äger rum i vårt mysiga kök på Gastelyckan i Lund där Ylva lär oss att laga smaskiga chokladbitar med olika spännande smaker. Vilken blir din favorit?


INNEHÅLL
På kursen lär vi oss att temperera chokladen och göra chokladgodis. Godiset kan göras helt veganskt samt gluten- och laktosfritt. Efter kursen klarar du enkelt av att fortsätta experimentera med att laga chokladgodis hemma.

UPPLÄGG
Ylva inleder med en kortare introduktion om chokladens väg till oss och om chokladens historia och varför vi ska köpa sjyst choklad, ni får också smaka på några olika chokladsorter. Tillsammans går vi igenom varje moment och ni får jobba på tillsammans med era barn självständigt däremellan.

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga förkunskaper.

FAMILJEKURS
Workshopen är upplagd som en rolig familjeaktivitet. Varje vuxen är välkommen med 1 eller 2 barn. Deltagande barn skall ha fyllt 6 år. Vi rekommenderar oömma kläder. Ta med eget förkläde! Vi erbjuder även ett tillfälle för enbart vuxna deltagare:

BARNPRISER
Kurspriset 750 kronor gäller för vuxna. Barn som ej fyllt 15 år betalar 500 kr. Därför gör du en separat anmälan med fullständigt personnummer för varje deltagare, även barn.

RÅVAROR
Råvaror tillkommer med ca 100 kr per deltagare och betalas på plats, kontant eller med Swish. Ta gärna med ditt favoritströssel hemifrån för att dekorera ditt godis!

KURSLEDARE
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.