Mat & dryck

En delikat påskaktivitet för finsmakaren! Den här kursen äger rum i vårt mysiga kök på Gastelyckan i Lund där Ylva lär oss att laga smaskiga chokladbitar med olika spännande smaker. Vilken blir din favorit?


INNEHÅLL
På kursen lär vi oss att temperera chokladen och göra chokladgodis. Pralinerna kan lagas helt veganskt samt gluten- och laktosfritt. Efter kursen klarar du enkelt av att fortsätta experimentera med lyxiga praliner hemma.

UPPLÄGG
Ylva inleder med en kortare introduktion om chokladens väg till oss och om chokladens historia och varför vi ska köpa sjyst choklad, ni får också smaka på några olika chokladsorter. Tillsammans går vi igenom varje moment och ni får jobba självständigt däremellan.

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga förkunskaper.

KURS FÖR VUXNA
Detta tillfälle riktar sig till deltagare som har fyllt 15 år. För dig som vill delta med barn erbjuder vi även följande familjekurs: Påskpraliner för hela familjen.

RÅVAROR
Råvaror tillkommer med ca 100 kr per deltagare och betalas på plats, kontant eller med Swish. Det går bra att ta med din favoritkrydda hemifrån till smaksättning eller att välja bland det vi erbjuder på plats.

KURSLEDARE
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.