Funktionsrätt

Alla människor ska få möjlighet att utvecklas, lära sig, skapa nya intressen och vara delaktiga i samhället. Vi på Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö vill väcka nyfikenhet, förverkliga drömmar och ge verktygen för att växa. För detta behöver vi varandra – familj, släkt, vänner, personalgrupper, intresseorganisationer och föreningar.

Patient- och intresseföreningar

Vi stödjer flera föreningar och deras medlemmar med bland annat utbildningar, cirklar och coaching. Tillsammans genomför vi intressanta föreläsningar, olika workshops och kulturprogram.

Studiecirklar för vård och omsorg

Studieförbundet Vuxenskolan anordnar cirkelverksamhet inom vård och omsorg i speciellt anpassade ämnen, med utbildade ledare.


Vi sprider glädje bland våra äldre, känslan av minnen och delaktighet sitter i länge! Att gå i cirkel är att vara en del av gemenskapen. Det bidrar till en meningsfull tillvaro, skapar stunder av glädje och ger stimulans när det behövs som mest. ”Små underverk” inträffar som ger glädje i vardagen för såväl deltagare, anhöriga och personal.

Kulturresan

Vi förmedlar kultur till vård och omsorg, föreningar, mötesplatser och ideella organisationer. Kulturresan erbjuder ett brett utbud av musik, föredrag och workshops. Vi samarbetar med musiker, pedagoger och föreläsare, som genom bokning hos oss kommer till er.

SV-skolan

Välkommen in i gemenskapen! Vi skapar verksamhet och erbjuder sedan 30 år den viktigaste mötesplatsen i centrala Malmö för äldre med invandrarbakgrund – SV-skolan.


Grupperna träffas tre gånger i veckan och planerar sin verksamhet tillsammans. Är du intresserad av till exempel kultur, matlagning, Malmös parker och historia? Kom och besök oss – vi har alltid plats för fler! Studiematerial och goda exempel

Oavsett om du är anställd, cirkelledare, deltagare, samarbetspart eller bara nyfiken och intresserad, så är du välkommen att lära tillsammans med oss. Ta del av goda exempel från hela landet och läs om forskning som kan vara intressant för vår verksamhet.


Är du intresserad av att starta en studiecirkel tillsammans med oss är du varmt välkommen att kontakta oss!