Humaniora

Välkommen alla fans av Harry Potterböckerna!

Kursinnehåll
Vi har skapat en bokcirkel för dig som älskar Harry Potter och har läst böckerna så många gånger att de faller i bitar.

Harry Potterböckerna och hela det universumet betyder mycket för människor i alla åldrar över hela världen. I cirkeln kommer du att diskutera litteratur och samhällsfrågor med andra genom ett gemensamt intresse för Harry Potter. Du kommer att lära dig mer om samhället vi lever i genom att relatera den fiktiva världen till den faktiska verkligheten. Vi har ett material med förslag på upplägg och diskussionsfrågor som omfattar åtta träffar. Materialet riktar sig till dig som är 15 år eller äldre.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Material
Du behöver alla sju böckerna om Harry Potter av J K Rowling. De kommer att diskuteras i ordning och tanken är att en läser en bok till varje träff. Den första träffen fokuserar på första boken osv.

Anmäl ditt intresse till kursen här till höger. Skriv i meddelandefältet om du har en grupp med vänner som vill använda studiematerialet eller om du vill bli ihopparad med en grupp Harry Potterfans. Du får också väldigt gärna skriva om du är intresserad av att vara cirkelledare på det här studiematerialet. Om du kan tänka dig att vara cirkelledare får du stöd och hjälp av oss på Vuxenskolan både med att skapa en grupp och med att gå igenom förutsättningarna innan ni kör igång.

Bra att veta
Vi hör av oss så snart vi fått ihop en grupp, eller om du skrivit att du har en grupp, hör vi av oss inom någon dag.

Frågor
asa.tornin@sv.se
0922-617 07