Djur, natur & miljö

Har du ett intresse för djur, natur och jakt? Kanske jägarexamen hägrar? Den som skall jaga i Sverige behöver ha kunskap om djur och natur, viltvård, jaktformer, jakthundar, vapenhantering och skytte. Genom denna grundläggande kurs får du teoretiska kunskaper som behövs för att kunna avlägga jägarexamen!

Detta är en intensivkurs på tre dagar som sträcker sig fredag-söndag. Kursen förutsätter att du läser den teoretiska kurslitteraturen före kursstart.

Observera att denna kurs endast är teoretisk och inte innehåller skjutövningar.

Kursinnehåll Teoriundervisning alla dagar.

Förkunskaper Inga förkunskaper krävs eftersom detta är en grundkurs.

Material Vi använder oss av boken Din väg till Jägarexamen av Dan Törnström. Boken ingår inte i deltagaravgiften utan bekostas och beställs personligen av varje deltagare.

Kursledare Sten Nilsson, Luleå

Kostnader som tillkommer - Teoriprov 500 kronor. Provet kan beställas hos provledare efter avslutad teorikurs.

Kontakt Har du frågor angående denna kurs är du välkommen att kontakta Ola Andersson på SV Norrbotten. Mejla honom på ola.andersson@sv.se eller ring 072-535 90 54.
eller Kicki Timander 0980-64450

Bra att veta Är du under 18 år har du 500 kronor rabatt på deltagaravgiften. Startdatumet är preliminärt och kan komma att ändras beroende på antalet anmälda deltagare. Vi skickar dig en kallelse/faktura ungefär fyra veckor före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Har du anmält dig men har inte möjlighet att delta i kursen har du en vecka på dig att avanmäla dig sedan kallelsen/fakturan skickats ut. Läs mer om våra anmälningsvillkor här.

Vill du dela upp betalningen av deltagaravgiften på två betalningar? Meddela oss vid anmälan via noteringar så återkommer vi till dig med en avbetalningsplan.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.