Hantverk & konst

Kursinnehåll
Man får lära sig torrborstning samt kallmålning under denna kurs.

Vid så kallad torrborstning används en särskild pensel avsedd för ändamålet. Själva storleken på torrborstningspenseln brukar avgöras efter storleken på det parti som ska borstas. Det kan vara väldigt individuellt och även anpassas efter vana.

Kallmålning
Begreppet kallmålning är känt under flera olika namn och ni kanske hört om dem som borstmålning, keramikmålning, målning på hobbykeramik, målning på keramik eller liknande. Alla dessa brukar innebära samma sak och momenten under är de momenten som ingår under konceptet att kallmåla.

Grundmålning
Man börjar med att torka av figuren med en fuktig svamp. Därefter läggs lite färg på ett fat. Efter det blandas färgen ut med lite vatten vid målning av det första lagret. Det är bättre att måla ett par tunnare lager färg än ett tjockt lager då penseldragen lättare syns i tjockare färg. När färgen har torkat tittar man noga efter små vita prickar som tenderar att lysa igenom när det är riktigt torrt. Dessa täcks med färg innan målning fortsätter med annan färg .

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Material
Allt material samt figurer finns i våra lokaler.

Kursledare
Detta är en kamratcirkel där ni själva väljer vem i gruppen som ska bli cirkelledare.
Du som är cirkelledare kommer att ha kontakt med mig på SV och ansvara för närvarolistan.

Bra att veta
Har du frågor eller vill anmäla dig och ditt gäng ring eller maila mig på 0922-617 07 eller asa.tornin@sv.se så hjälper jag dig.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Varmt välkomna!