Nyheter

Missa inte allt som händer på SV.

Här kan du hitta information om aktuella ämnen i ditt närområde.


2024-07-01

Samtalsträffar för personer med ångest, tillbaka i augusti 2024

Under våren har Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län och Ångestföreningen Örebro län (ÅSS) arrangerat samtalsträffar för personer med ångest. Det går redan nu att anmäla sig till höstens träffar.

2024-06-29

Pennysound Bergslagen – en mötesplats för kreativitet, musik och utveckling

Du har väl inte missat att vår musikstudio "Pennysound Bergslagen" i Lindesberg är klar? Det är en riktigt nice studio, komplett utrustad för att skapa riktigt bra musik.

2024-06-28

SummerCamp bjöd på mersmak!

Den 18-19 juni arrangerade vi vårt återkommande SummerCamp för unga och unga vuxna. Dagarna bjöd på graffiti, rollspel, manga, bakning, låtskrivande, musikproduktion, pussel och pyssel. Det var två riktigt uppskattade och roliga dagar!

2024-06-27

Knyppelföreningen med spets!

Örebrouddarna är knyppelföreningen med spets som för hantverkskonsten vidare till kommande generationer genom studiecirklar och kamratcirklar.

2024-06-27

För ökad folkhälsa i Hällefors och Ljusnarsberg

I höst fortsätter vi arbetet för att utveckla en gemensam mötesplats där vi kan möta efterfrågan och behov från de som ingår i “riktade hälsosamtal” i Hällefors och Ljusnarsberg.

2024-06-27

Föreläsning om NPF i Nora

I april besökte Jenny Kraftling, projektledare för Skolprojektet som vi driver tillsammans med föreningen Autism Örebro län, Nora bibliotek för att föreläsa kring skola och NPF.

2024-06-25

Dialog anhörig, Karlskoga

I Karlskoga finns ingen anhörigkonsulent eller samordnare, i dialog med kommunen har därför SV klivit in för att möjliggöra en mötesplats kring livssituationen som anhörig. I augusti är det dags igen, och det finns fortfarande platser kvar.

2024-06-24

Anhörig ALS – en ny anhöriggrupp

I våras startade vi en ny anhöriggrupp “Anhörig ALS”, gruppen fortsätter i höst och det finns platser kvar. Deltagarna kommer från olika kommuner i Örebro län för att finna stöd och dela tankar och perspektiv med andra anhöriga.

2024-06-19

Glad sommar!

Vi stänger våra kontor och växeln för sommaren torsdag den 20 juni och öppnar igen den 12 augusti. Hör av dig till din kontakt på SV Örebro län om du har några frågor.

2024-06-11

DansVariation i Stadsparken – Tema glitter!

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län bjuder in till fyra kostnadsfria danspass i Stadsparken, Örebro. Det blir glitter, rörelse och form med DansVariation.

2024-06-04

Sommarmusik för seniorer vid Örebro kommuns Vård- och omsorgsboenden och Träffpunkter

För fjärde året i rad är det återigen dags att sprida sång, musik och glädje på Örebro kommuns Vård- och omsorgsboenden och Träffpunkter. Sommarmusiken arrangeras av Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län i samarbete med Örebro kommun och är en del av kommunens satsning “Seniorsommar”.

2024-06-03

Förening i fokus 2024

I september bjuder SV Örebro län in föreningslivet till in till kostnadsfria samtalsträffar, föredrag och öppethus. Först ut är tre träffar med tema: Mötesstruktur och kultur, Föreningens medlemmar och Föreningens ekonomi.

2024-05-30

Vi söker samtalsledare i Örebro län!

Är du vår nya samtalsledare inom funktionsrätt? Hösten 2024 planerar vi för grupper i Örebro län kring demenssjukdom, psykisk ohälsa, OCD, hjärntrötthet, ensamhet och om att vara anhörig.

2024-05-30

Grand Rockers önskar glad sommar!

I tisdags rockade rockkören Grand Rockers för sista gången den här terminen. Vi kör så klart i höst igen, vill du vara med? Kören övar i SVs lokaler på Fabriksgatan i Örebro län.

2024-05-29

Våra anhörigcaféer är tillbaks i höst!

Under våren 2024 har vi genomfört fyra anhörigcaféer i samarbete med Röda korset, Alzheimer Örebro län och Anhörigcentrum. Träffarna syftar till en lustfylld stund med föreläsningar kring olika teman.

2024-05-28

Invigning Pennysound Bergslagen

Inbjudan till ungdomar i Bergslagen: Kolla in vår nya musikstudio i Lindesberg, torsdag 30 maj kl. 18–20.

2024-05-23

Vi behöver din hjälp!

Skriv under den digitala namninsamlingen och stå upp för den fria folkbildningen tillsammans med oss!

2024-05-03

Dans i folkparksanda med livemusik – ett uppskattat inslag för seniorer på Träffpunkter i Örebro kommun!

Våren 2024 tog vi med oss vårt nya koncept “Dans i folkparksanda” till Träffpunkter i Örebro kommun. Livemusik, “dryck med ciderkaraktär” i vinglas, vimplar taket, chokladhjul och korv med bröd. Folk har ringt in för att anmäla sitt deltagande, men det har kommit många fler – och det är så roligt!

2024-04-28

Avvikande öppettider

Nu är det äntligen vår! Med våren följer en rad olika röda och lediga dagar, och därmed avvikande öppettider hos oss på SV Örebro län.

2024-04-18

Så drabbas studieförbunden i länet

Kraftigt minskat stöd till studieförbunden gör att mötesplatser i länet blir färre liksom antalet folkbildare i länet. Det visar en konsekvensbeskrivning som folkbildningens intresseorganisation i Örebro län, ÖLBF, har genomfört.