Om oss

Studieförbundet Vuxenskolan arbetar med folkbildning och kultur i hela Sverige, vi är det näst största av tio studieförbund. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna och vår viktigaste uppgift är att erbjuda verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin, göra det möjligt för människor att påverka sin livssituation och delta i samhällsutvecklingen.

Vårt hjärta

Våra profilområden

Vi arbetar efter fyra viktiga profilområden som reflekterar vår strävan att vara en meningsfull resurs i samhället: Funktionsrätt, Föreningslivet, Integration och Landsbygder.


Värdegrund

SVs värdegrund hävdar alla människors lika värde och rättigheter. Vår bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön.


Vision

SVs vision är en värld som präglas av hållbar utveckling. Genom att öka alla människors inflytande och delaktighet stärker vi demokratin. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje människa möjlighet att växa. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle.


Våra grundorganisationer

Studieförbundet Vuxenskolan bildades (SV) 1967 genom en sammanslagning av Svenska Landsbygdens Studieförbund (SLS) och Liberala studieförbundet (LiS). Centerpartiet (C), Liberalerna (L) och Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) är SVs grundorganisationer.

Verksamhetsberättelse och verksamhetsplan SV Örebro län

Verksamhetsberättelsen 2023 är fylld med inslag från vår breda folkbildningsverksamhet. Vi är otroligt stolta över allt som vi får möjlighet att göra tillsammans med alla fantastiska cirkelledare, deltagare, föreningar organisationer och enskilda personer.


I verksamhetsplanen 2024 kan du läsa om inriktningen för årets verksamhet. Vi beskriver våra fyra profilområden Funktionsrätt, Föreingslivet, Integration och Landsbygder.

Avdelningsstämma och styrelse SV Örebro län

"Vi tror på folkbildningen. Vi tror på våra deltagare, cirkelledare, föreningar och samverkande som bidrar till ett varmare Sverige."


LARS BERGE-KLEBER

Ordförande, SV Örebro län

Lediga jobb

Just nu har vi inga lediga tjänster. Men vi letar alltid efter engagerade och drivna cirkelledare, hör av dig till oss om du är intresserad.

Bra att veta

Här har vi samlat några saker som är bra för dig som på ett eller annat sätt deltar i SV Örebro läns verksamhet. Några saker kan du läsa mer om via länkarna.


Försäkring

Alla deltagare är olycksfallsfärsäkrade via SV Örebro län vid resa till och från, samt under studiecirkeln. Tveka inte att ta kontakt med oss om du har några frågor.


Integritetsansvarig SV Örebro län

Fredrik Wallin, avdelningschef.