Lättläst version saknas

Om oss

SV är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation och vår viktigaste uppgift som folkbildningsaktör är att erbjuda verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin, göra det möjligt för människor att påverka sin livssituation och delta i samhällsutvecklingen.

SV Örebro läns avdelningsstämma ägde rum den 29 mars 2022.

ALLA HAR RÄTT TILL BILDNING OCH UTVECKLING!

Snabbfakta SV Örebro län

  • Verksamhet i länets alla tolv kommuner
  • Cirka 500 cirkelledare
  • Cirka 80 000 deltagare i omkring 3 000 kulturarrangemang
  • Cirka 4 000 unika deltagare

Siffror från verksamhetsåret 2019.

Vårt hjärta

VÄRDEGRUND
SVs värdegrund hävdar alla människors lika värde och rättigheter. Vår bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön.

VISION
SVs vision är en värld som präglas av hållbar utveckling. Genom att öka alla människors inflytande och delaktighet stärker vi demokratin. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje människa möjlighet att växa. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle.

SV:S IDÉPROGRAM

Verksamhetsberättelse 2021

Vår verksamhetsberättelse 2021 är fylld med inslag från vår breda folkbildningsverksamhet. Vi är otroligt stolta över den verksamhet som vi får möjlighet att göra tillsammans med alla fantastiska cirkelledare, deltagare, föreningar, organisationer och enskilda personer. 

LÄS MER

Verksamhetsplan 2022

I vår verksamhetsplan 2022 kan du läsa om inriktningen för årets verksamhet. Vi beskriver våra fyra fokusområden Folkhälsa, Förening, Integration och Musik och Scenkonst. Vi beskriver även om hur vi jobbar med Funktionsrätt och Allmänmarknad. 

LÄS MER

Styrelsen 2022

"Vi är stolta över vår verksamhet och arbetar målmedvetet för att vara en samhällsaktör att räkna med. Folkbildningen finns överallt och gör dagligen skillnad för många människor. Vi behövs för en levande demokrati. Vi behövs för att ge människor framtidstro."

LARS BERGE-KLEBER
Ordförande, SV Örebro län

SE HELA STYRELSEN

Lediga jobb

Om du läser detta så är du kanske intresserad av att ansluta till "Team folkbildning"? Härligt tycker vi! Just nu söker vi hälsoinspiratör för seniorer och körledare. 

LÄS MER OCH ANSÖK

Våra grundorganisationer

Studieförbundet Vuxenskolan bildades (SV) 1967 genom en sammanslagning av Svenska Landsbygdens Studieförbund (SLS) och Liberala studieförbundet (LiS). Centerpartiet (C), Liberalerna (L) och Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) är SVs grundorganisationer.

SV:S HISTORIA