Tillbaka

Soliga studiecirklar utomhus

Asyl-, migrations- och integrationsfonden, logotype

 

 

När solen skiner passar utbildningsledarna i Utveckling från dag ett på att flytta ut studiecirklarna för att använda allt som finns runtomkring oss i vår vardag i undervisningen.
 
I onsdags, den 28 juni, sken solen över Laxå och Shahla Ojagh, utbildningsledare, och hennes grupp tog med sig studiematerial och stolar ut i naturen. Många av deltagarna har odlingslotter bredvid varandra och allt grönt som frodas i odlingarna utgjorde ett vackert, nyttigt och intressant underlag för dagens lektion.

odling

Tillsammans med Shahla fick deltagarna lära sig att säga och skriva svenska namn på olika grönsaker, frukter och bär. De som inte fanns att titta på, och smaka på, i odlingarna tränade de på med hjälp av bildkort. Det var många nya ord som kom upp under dagen och några lite mer "ovanliga" så som plommon, persika och körsbär.

odling
– Jag tror att det är bra att variera sig och ta chansen att gå ut när det är bra väder. Jag märker att det som vi lär oss när vi är ute på lektionerna fastnar lättare och det tror jag beror på att de tycker att det är roligt. Det märks att alla blir väldigt glada och engagerade när vi går ut och möter nya människor, platser och miljöer, säger Shahla.

Trygghet, gemenskap och roliga, varierade aktiviteter är viktiga ingredienser i studiecirklarna i svenska och samhällskunskap. Under sommaren kommer våra utbildningsledare jobba för att undervisningen ska vara så rolig som möjligt för att bidra till att deltagarna får en härlig sommarkänsla.

– Vi kommer att vara ute så mycket som möjligt och utnyttja vädret och de aktiviteter som finns i stan. Vi planerar till exempel att besöka Open Art, Wadköping, Örebro slott, Örebro läns museum och stadens parker.

Jag ser fram emot en rolig och lärorik sommar tillsammans med våra fantastiskt deltagare, avslutar Shahla.