Lediga tjänster

Verksamhetschef till Studieförbundet Vuxenskolan Skåneland

Arbetsplatsbeskrivning
Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund med verksamhet i alla Sveriges kommuner och erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjlighet till kunskap, bildning och samhällsengagemang. Vi satsar på framtiden för att nå och engagera ännu fler människor med studiecirklar, kurser och kultur!

Vill du också vara med och bygga ett demokratiskt samhälle? Välkommen till SV!

Kort introduktion
Till Studieförbundet Vuxenskolan Skåneland (SV Skåneland) söker vi nu en verksamhetschef.

SV Skåneland omfattar Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet i 27 av Skånes 33 kommuner. Vi har huvudkontor i Helsingborg, Ystad och Kristianstad, men även mindre kontor och verksamhetslokaler i flera av de övriga 27 kommunerna.

Totalt i avdelningen är vi 14 tjänstemän och ca 150 cirkelledare och en mängd kamratcirkelledare och volontärer.

Om rollen
Som verksamhetschef kommer du att ansvara för avdelningens kommunikation och marknadsföring, vårt administrativa system Gustav, verksamheten inom allmänmarknad, kvalitet och etik samt interngranskning. Verksamhetschefen ska även supportera avdelningens verksamhetsutvecklare avseende folkbildning, dess regler och lagstiftning.

Verksamhetschefen rapporterar till Avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Din profil
Vi söker en verksamhetschef som kan axla de varierande arbetsuppgifterna och ansvarsområdena, som har förmåga att balansera och prioritera i arbetet och som kan bidra till att avdelningen utvecklas.

Du som person är självgående och driven. Du har en god planeringsförmåga och framförhållning och kan förhålla dig till givna tidsramar. Du är flexibel och kan
i perioder arbeta i ett högt tempo.

Vi söker dig som

  • Har dokumenterade chefs- och utvecklingserfarenheter
  • Har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskap
  • Har kunskap om folkbildningens regelverk och system
  • Har erfarenhet av samordning inom marknadsföring och kommunikation
  • Har hög digital kompetens
  • Är van vid självständigt arbete
  • Har god förmåga att prioritera och strukturera dina arbetsuppgifter
  • Kan kommunicera väl på svenska i tal och skrift
  • Har körkort och tillgång till bil

Vi ser det dessutom som meriterande om du
  + Har erfarenhet av vårt administrativa system Gustav

SV värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser gärna sökande med olika bakgrund, ålder och livserfarenhet till tjänsten.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

För frågor om tjänsten, kontakta: 
Avdelningschef Åsa Bergström
073-554 81 69, asa.bergstrom@sv.se

Du söker tjänsten genom att skicka CV och ett personligt brev med motivering om varför du vill arbeta hos Studieförbundet Vuxenskolan. Ansökan mailas till: asa.bergstrom@sv.se

Sista ansökningsdag är 2019-10-31.
Vi gör urval och genomför intervjuer löpande.

Varmt välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan!

 

Studieförbundet Vuxenskolan, SV
Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund, som genom att öka alla människors inflytande och delaktighet, arbetar för att stärka demokratin. SV vill ge människor möjligheter, därför erbjuder vi en bred verksamhet med mängder av studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. SV är en ideell organisation, och vi samarbetar med en mängd organisationer och föreningar. SV är mångfaldens studieförbund, som vill ge alla människor möjlighet att växa. Vi vill bidra till en värld som bygger på hållbar utveckling. Därför är vi en engagerad lokal kraft för föreningsliv, kultur och samhälle i hela Sverige. Vår vision förverkligar vi genom att erbjuda kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang.

Hämta och läs i pdf-format >> 

Vi vill ge människor möjlighet att utvecklas!

Vi vet att alla människor, oavsett bakgrund, erfarenhet och ålder, kan utvecklas.

Att vara ledare innebär att man får möjlighet att dela med sig av sitt stora intresse och sin passion inom ett specifikt ämne tillsammans med andra.

Vi letar alltid efter nya cirkelledare, är du en av dem?

(Skapande verksamhet ex: teater, foto, matlagning, kör m.m.)

Kvalifikationer:

Du bör ha ett genuint intresse för ditt ämne och med glädje dela med dig av dina kunskaper. Du bör vara självgående, lyhörd, kreativ, engagerad och du bör även vara ordningsam då arbetet innebär viss administration. Erfarenhet av tidigare undervisning är önskvärd. 

Som ledare är det viktigt att du tänker på att alla deltagare har olika personligheter, bakgrunder och erfarenheter. Din ledarroll går ut på att stödja gruppen i arbetet kring det ämne ni valt, med det material ni valt och utifrån de erfarenheter och frågor som gruppen bär med sig.

Vi erbjuder dig:

Som ledare har du en oerhört viktig roll hos oss. Du är vårt ansikte utåt och därför satsar vi våra resurser på dig.  Hos oss får du grundläggande utbildning i att leda en cirkel/kurs.

Anställningsformen är timanställning enligt överenskommelse. 
Vi följer cirkelledaravtalet.

Brinner du för något annat ämne eller har idéer på andra studiecirklar/kurser?
Har du kunskaper att dela med dig av?

Ring oss på 010-70 30 840 eller skicka ett mail till: skaneland@sv.se