SV Skaraborg

DET HÄR ÄR VI

Kurser & studiecirklar, föreläsningar & kultur

Hos SV kan du gå kurs i många olika ämnen. De ämnen vi i huvudsak har kurser inom är: Hantverk & skapande, Samhälle & historia, Djur, natur & miljö, Digitalt, data & IT, Hälsa & välbefinnande.För föreningar

SV Skaraborg samverkar med flera hundra föreningar och organisationer per år. Det är allt från Hembygdsföreningar till SPF...


Har ni en förening som inte samverkar med ett studieförbund? Kontakta oss så kanske vi kan verka tillsammans. 

SVs värdegrund

SV är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga rättigheterna.


Det som skulle bli Studieförbundet Vuxenskolan började med de halländska bröderna Rudolf och Eric Carlsson i Slöinge. Deras första cirkel hette Fria tankars hem, året var 1920. Idag, över hundra år senare, är SV en stor och viktig del av det svenska välfärdssamhället, något vi verkligen är stolta över.

Lustfyllt sätt att lära

Våra kursers pedagogiska form är studiecirkeln. Upplägget kan se olika ut, men det finns vissa saker som förenar våra workshops, cirklar och kurser:

Kortfattat kan man säga: att både ledaren och deltagarna bidrar med sin tidigare kunskap, sin nyfikenhet och sina erfarenheter. 


På så sätt blir hela gruppen delaktig och kan därmed också påverka innehållet. Det är ett kul och enkelt sätt att lära sig på.

Våra profilområden

Studieförbundet Vuxenskolan arbetar tillsammans inom fyra profilområden:

Alla våra kontor

Vill du boka en kurslokal hos oss:

Mejla: skaraborg@sv.se


Eller ring Kundtjänst, som har öppet helgfri måndag till fredag kl 9.00-17.00:

010-682 10 90