Tillbaka

Folkbildningsstipendium till Vuxenskolans ledare

Studieförbundet Vuxenskolans ledare Peter Frisk är i år mottagare av Stockholms stads folkbildningsstipendium.

Stockholmskännaren Peter Frisk leder sedan många år stadsvandringar i Vuxenskolans regi. Vandringarna är mycket populära och Peter Frisk är mycket uppskattad för sitt stora kunnande. Lika viktigt är hans engagerande sätt att leda grupperna. Deltagarna vittnar ofta och hur givande vandringarna varit och att de förutom ökade kunskaper även fått med sig nya tankar och ett nytt engagemang.

Stockholms stads folkbildningsstipendium kallas även Fosamstipendiet, uppkallat efter Fosam som är ett samarbetsorgan för samtliga studieförbund som verkar i Stockholm.

Motiveringen lyder: ”Peter Frisk är en mycket kunnig guide och sann folkbildare. På ett inspirerande och spännande sätt fångar han uppmärksamheten hos såväl små som stora grupper. Peter kombinerar historiskt kunnande med anekdoter och har förmåga att inkludera deltagarnas kunskap i sin guidning.” 

Stipendiebeloppet är på 10 000 kronor.

 

Bilden: Peter Frisk mottar Stockholms stads folkbildningsstipendium i Stadshuset av stadsbyggnads- och kulturborgarrådet Roger Mogert. Foto: Teodor Axlund.