Tillbaka

#föreningslivåtalla

Foto: Frida Vega Samuelsson

Vuxenskolans fristående ungdomsförbund – Vi Unga – har sett en explosionsartad ökning av föreningar sedan nya strategin sjösattes. Därför storsatsar de under 2015.

– Vår nya strategi som vi kallar #föreningslivåtalla är vår ledstjärna i allt vi gör, berättar Melina Bergström som är verksamhetsutvecklare på Vi Unga. Strategin går ut på att alla unga oavsett tidigare erfarenhet, socioekonomisk bakgrund, utbildning eller ålder ska kunna ta sig in i föreningslivet och påverka.
– Inte minst är vi stolta över våra nystartade föreningar och verksamheter i Tensta, Södertälje, Rinkeby och Hässelby.
26 nya föreningar har det blivit de senaste månaderna.
– Alla är välkomna, oavsett intresse, säger Melina. Vi hjälper unga att organisera sig kring vitt skilda intressen som styrketräning, musikskapande, dans och lan.

Stöttar ungdomar
Vi Unga arbetar för empowerment av unga. De vill att barn och unga ska ta makten i sitt eget liv och erbjuder verktyg för det.
– Vi stöttar unga med föreningskunskap, nätverk och gemensamma utbildningar, berättar Melina. Utbildningar där unga leder unga.
Det handlar om att låta unga växa och få möjlighet att ta egna initiativ. I föreningslivet, men även privat eller i arbetslivet. Utbildningen ger också kunskap om och förståelse för civilsamhället.