Tillbaka

Författarsamtal i höst!

Christoffer Carlsson, Åsa Hellberg och Anna Laestadius Larsson. Alla tre besöker Vuxenskolan i höst. 

5 oktober – Christoffer Carlsson
Christoffer Carlsson är doktor i kriminologi och har kallats för en av Sveriges intressantaste deckarförfattare.

Med sin senaste roman, Den tunna blå linjen, avslutar Christoffer Carlsson serien om polisen Leo Junker. Böckerna har hyllats av såväl läsare som recensenter och den första, Den osynlige mannen från Salem, utsågs 2013 till Bästa Svenska Kriminalroman av Svenska Deckarakademin. 

23 november – Åsa Hellberg
Det finns mycket att omvärdera efter femtio: Är det så här jag vill leva? Blir jag lyssnad på? Får jag det jag behöver? Vill jag ha den här relationen? Är det möjligt att börja om?

Åsa Hellberg debuterade 2009 med den självbiografiska romanen Casanovas kvinna. Därefter har hon valt att skriva feelgoodböcker om människor som trots sin mogna ålder inte alltid är så säkra på sig själva.

5 december – Anna Laestadius Larsson
Anna Laestadius Larsson har lång erfarenhet som journalist. Hon har även varit redaktör och redaktionschef vid både magasin och tv-program.

I somras kom hennes fjärde bok ut, Hilma, en roman om människan, konstnären och gåtan Hilma af Klint. I över fyrtio år efter Hilma af Klints död låg hennes tavlor gömda, bland annat på en vind på Karlavägen, och samlade damm. Romanen handlar om att följa sin inre röst och försöka utföra det omöjliga.

 

Foto: Anna-Lena Ahlström