Tillbaka

Inspiration till läsning

Litteratur och läsande är den pulserande kärnan i hela folkbildningen, vilken Vuxenskolan är en del av.

Genom åren har litteraturen och folkbildningen varit en viktig del i den svenska modellen och det samhällssystem vi har idag.

Nu presenterar Vuxenskolan en serie författarsamtal. Tre olika författare möter och samtalar med Annika Estassy Lovén, chef för Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholm men även litteraturälskare och författare.

– Det är en glädje att kunna arrangera dessa samtal och en ära att få leda dem. Men samtalet ska inte bara vara mellan författarna och mig, utan jag vill att även publiken ska känna sig delaktig, säger Annika Estassy Lovén.

Författarsamtalen går av stapeln hos Studieförbundet Vuxenskolans på Tjärhovsgatan 6, vid Björns Trädgård.

Bildtext: Annika Estassy Lovén Foto: Eveline Johnsson

-----------------------------------------------------

Författarsamtal

Samtalsledare: Annika Estassy Lovén, författare och chef för Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm.
Lokal: Tjärhovsgatan 6, Medborgarplatsen
Entré: 100 kr. Fika ingår i entréavgiften.

 

11 februari kl 16.00-17.00

Mikael Bergstrand

Mikael Bergstrand är författare och journalist från Malmö. 2007-2011 bodde han i Indien, där han fortfarande vistas i perioder och arbetar som reseledare. Efter fyra kriminalromaner fick han 2011 sitt stora genombrott med Delhis vackraste händer, som har sålts till ett tiotal länder och även kommer att bli tv-serie i Sverige. Därefter kom Dimma över Darjeeling och nu senast Gurun i Pomonadalen.

 

 

 

10 mars kl 16.00-17.00

Tove Folkesson

Tove Folkesson är född i Stockholm men uppvuxen i Kalmar (med omnejd). Hon har skrivit poesi och är musiker när hon inte undervisar i svenska på Fryshuset i Stockholm.
Hennes debutroman Kalmars jägarinnor kom 2014 och nominerades till bland annat Borås Tidnings Debutantpris, Katapultpriset och Sveriges Radios Romanpris. 2015 kom hennes andra roman Sund för vilken hon vann Studieförbundet Vuxenskolans litteraturpris.

 

 


7 april kl 16.00-17.00

Carola Hansson

Carola Hansson har gett ut en lång rad uppmärksammade och prisbelönade romaner sedan debuten 1983. Hon har innan dess doktorerat om tidig rysk modernism och en tid arbetat som dramaturg på SVT. Genombrottet kom med Andrej (1994), som handlar om familjen Tolstoj. Den nominerades till Augustpriset, liksom romanen Den älskvärde som utkom år 2000. I Med ett namn som mitt (2009), fortsätter Carola att berätta om den tolstojska familjens öden. Den sista romanen i den ryska triptyken, Masja, nominerades till Augustpriset 2015.