Tillbaka

Invigning av ny studio i Kista

Mer musikverksamhet är på gång i Kista. Den 4 juni invigdes Vuxenskolans tredje studio i Stockholm. Studion startas i samarbete med Kista träff och den kommer att vara en del av Gateway Music. Ett komplement till och en utbyggnad av den befintliga verksamheten i Hornstull. 

Studion invigdes med ett tal där Abdulkader Habib, rektor för Kista folkhögskola, Alcides Gimenez, enhetschef på Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm, och Mustafa Ahmed, föreståndare på Kista träff, hälsade alla välkomna och berättade om verksamheten i huset och den nya studion. 

Jon Skoog, musikproducent och ansvarig för Gateway Music, berättade också om verksamheten och tanken med att skapa en professionell studio i Kista. Jon har också varit med och byggt den nya studion tillsammans med de unga som spelar in musik inom Gateway Music. Därefter kunde man besöka studion och lyssna på musik som redan spelats in av ungdomar i Hornstull. 

- Det ska bli jättekul att utveckla studioverksamheten i och med den här nya studion, säger Alvaro Lavagno, ansvarig verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm. Jag hoppas på att många unga talanger även hittar till den här studion.

Gateway Music öppnades i september 2014 i Hornstull. I dagsläget är cirka 15 grupper aktiva och spelar in musik där.

Bildtext: Abdulkader Habib och Jon Skoog testar den nya studion på Kista träff.