Tillbaka

Kurs som utmanar och utvecklar

Christina Frick är en glad 24-åring som hittade måleriet under en jobbig tid i livet. Under fem år hos Vuxenskolan har hennes konstnärliga uttryck utvecklats rejält och rymmer idag både mörker, dramatik och en längtan till barndomens närhet till naturen.

Det var via ett kursprogram från Studieförbundet Vuxenskolan som Christina Frick hittade kursen i måleri vid Mosebacke torg. Sedan dess är hon kursen trogen.Porträtt på Christina Frick

Varför började du på kursen? 
– Det hände mycket i mitt liv. Jag blev sjuk och jag förlorade min pappa så det var en väldigt jobbig period. Jag kände att nu måste jag göra någonting som får mig att må bättre. 

Vad målar du? 
– Jag är ganska glad och sprallig som person men mina tavlor blir ganska mörka och dramatiska. Jag målar stora tavlor med naturmotiv.  Som barn var jag jättemycket i naturen och jag märker att jag längtar tillbaka dit.

Hur går det till på kursen? 
– Vi är ungefär tolv kursdeltagare. Ibland är det genomgångar men det är också mycket fritt. Det är himla kul att alla skapar på olika sätt. Och man träffar  så trevliga människor. Alla har ju måleriet gemensamt. Det är jätteroligt! – Jag vill inte sluta. Och det kommer jag inte att göra heller. 

Vilken teknik använder ni?
– Jag målar med akryl. De flesta målar med vattenbaserad olja. Några målar akvarell. Idag jobbar Christina som elevassistent. Hon och hennes sambo delar intresset för måleri men även för musikskapande och hon ägnar sig bland annat åt dj:ande. 

Framtiden? 
– Jag hoppas att jag kommer att utbilda mig till bildlärare. Och så vill jag fortsätta kursen hos Vuxenskolan, för jag vill utmana mig själv. Man får ju så bra hjälp här!

– Drömmen är att bara kunna måla och leva på det. Vi får se hur det blir med den biten. Men det är min dröm!