Tillbaka

Seniorträff på krogen

När nya medlemmar inte kom tillbaka efter första mötet insåg SPF Seniorerna Norrmalm att de måste förändra sina traditionella mötesformer. Det visade sig vara ett framgångsrecept. 

Sedan ett antal år förlägger man sina träffar i Vasastan bland annat till restaurang Grappa och Hotel Hansson. Däremellan görs promenader och utflykter på onsdagar.
Denna tisdag träffas ett 20-tal personer på Grappa för samtal och umgänge. Det blir lite mat och dryck, men samtalet står i fokus. Det sociala mötet mellan dem som deltar blir ett lärande. Olika personer hittar varandra och nya relationer skapas.


– Det händer ofta spontant på våra möten. Någon vill gå på bio eller någon annan aktivitet och hittar andra som vill gå med. Svårare än så är det inte, säger Kerstin Sund, ordförande i den livaktiga lokala föreningen Norrmalm med närmare 1 400 medlemmar.

Samtalsämnena varierar.
– Ja, det är högt och lågt. Vi pratar om allt från mer personliga saker till politik. Men vi undviker att tala om sjukdomar, säger Kerstin.

I samarbete med Vuxenskolan har föreningen även vanliga studiecirklar. Alltid utifrån medlemmarnas egna önskemål. Som när en före detta hushållslärare ville köra en cirkel i att laga mat. Kerstin ser då till att information går ut i hela föreningen och intresserade kan bilda en cirkel.