Tillbaka

Välbesökt kulturfest för alla

Bildtext: King of Rock 'n Roll uppträder på Kulturfesten. På bilden syns (från vänster) Petri Tuulik, Ann-Marie Marcusson, Leif Johansson och Magnus Flink.

I helgen ordnade Vuxenskolan en sprakande kulturfest på Pumpan på Södermalm. För och med personer med funktionsnedsättning och andra intresserade.

Flera av Vuxenskolans deltagare medverkade och uppträdde under dagen. Möjlighet gavs också prova på flera olika verksamheter.

Kulturfesten startade vid klockan 10 och redan då började förväntansfulla deltagare och artister att droppa in på Pumpan. Förmiddagen startade lugnt med Orientalisk dans, filmvisning och aktiviteten ”Skapa på ditt sätt” anpassad för personer med omfattande funktionsnedsättning.

Strax efter elva började en större anstormning av glada besökare dyka upp, det umgicks, fikades och åts lunch när alla besökare hade samlats. Samtidigt var det en vernissage där deltagare från flera av Vuxenskolans skapargrupper ställde ut sina alster.

- För oss på Vuxenskolan är det viktigt att ge möjlighet för våra grupper att uppträda och visa upp det de sysslar med i studiecirklarna, säger Anton Ljungh, ansvarig för Kulturfesten.

- Det är därför extra roligt när vi kan genomföra en så här stor och lyckad kulturfest.

Eftermiddagen bjöd sedan på flera konserter och föreställningar. Gruppen Heronstones inledde eftermiddagen med en hälsning från hela bandet och en film där de uppträdde. Kulturfesten fortsatte sedan med teatergruppen MIO som uppträdde inför en fullsatt sal. Gruppens skådespelare berättade innan föreställningen att de tyckte det var onödigt att vara nervösa men att de var väldigt laddade inför sin föreställning. MIO framförde scener ur deras föreställning Orpheus och Eurydike.

Teatergruppen Skärskådarna, som i år firar 10-års jubileum, var också på plats och framförde ett potpurri ur de olika föreställningar de arbetet med tidigare. Även de uppträdde inför en fullsatt sal.

Vårburgarna fick sedan stå för dagens sista konsert och avslutet på kulturfesten. Alla besökare samlades i den stora salen och lyssnade, dansade och roade sig.

- Jag är mest stolt över den feststämning som det blev, fortsätter Anton Ljungh.

- Det känns väldigt peppande inför nästa Kulturfest!

Kulturfesten var öppen för alla men riktade sig främst till personer som omfattas av LSS till exempel går i särskolan, på Lärvux arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad.

 

Kort film från Vårburgarnas uppträdande på kulturfesten.