Tillbaka

Viktor Åkerblom tar av sig offerkoftan

I sin föreläsning bjuder Viktor Åkerblom in publiken i sitt liv och sitt huvud. Han berättar personligt om sin uppväxt, om uppbrott och vändpunkter i livet.

Vuxenskolan har under det senaste året satsat på att lyfta frågor som berör olika funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. I  föreläsningsserier har bland annat funkofobi och ångestsjukdomar diskuterats. Den senaste föreläsningen i raden var Offerkofta – bortskänkes mot avhämtning med Viktor Åkerblom.

Viktor Åkerblom bjöd på en fartfylld föreläsning, som ibland mer gav en känsla av föreställning. Han rev ner skratt med historier om när hans ansiktsblindhet satt honom i udda situationer och berättade om stunder när han omfamnat sin offerkofta så pass att det nästan tagit över hans liv.

Viktor berättade också att det han är mest stolt över i hela sin karriär är arbetet med podden ”Jag är sjuk i huvudet” som han gör tillsammans med Jessica Ekman. Med den började han ta ansvar för sitt liv och det var också den som gjorde att Linda Allerth på Studieförbundet Vuxenskolan tog kontakt med honom och frågade om han ville göra en föreläsning. 

Viktor föreläste i cirka en timme, sedan avslutades eftermiddagen med en frågestund. Det blev en spännande diskussion, bland annat om vad ADHD kan innebära i vardagen och om varför offerkoftan fick en stor roll i föreläsningen. Nära 100 personer kom på föreläsningen. Som också var premiärframförandet.

 

Under hösten bjuder Vuxenskolan in till fler föreläsningar.

Frukostseminarie – Att anställa personer med funktionsnedsättning – fredag 23/10

”Shit, vad skev jag blev” med Martin Björkeroth – tisdag den 10/11

Frukostseminarie – Företagare, våga! - om nya möjligheter – fredag 13/11