Tillbaka

Att våga anta utmaningar

Den värld vi lever i är föränderlig och inte särskilt rättvis. Somliga har mycket, andra mindre och några inget alls. Men något som vi alla har är våra erfarenheter och upplevelser, kunskap som vi kan dela med oss av, som andra kan ha glädje och nytta av.

Har ni hört talas om Göran till exempel? Göran har en intellektuell funktionsnedsättning och har antagit utmaningen att leda studiecirklar. Och våra språkcaféer, känner ni till dem? De leds av volontärer som antagit utmaningen att lära deltagarna att bli bättre på svenska och hjälpa dem förstå det svenska samhället.

Om du deltagit i någon av våra iPad-kurser har du säkert varit i kontakt med Gabriel. Gabriel är inte trettio fyllda ännu och har antagit utmaningen att lära äldre allt han kan om paddor och surfplattor.

Sen har vi Susanne, skräddaren som lär deltagare med psykisk ohälsa att sy och som inte ser problem, endast möjligheter. För att inte tala om konstnärinnan Ingela som leder målarcirklar med sådan entusiasm att deltagarna vågar utmana sig själva.

Dipak finns också förstås. Och, Rose, Anthony, Farzaneh, Agneta, Victor … Alla är de cirkelledare, alla är de engagerade, alla är de orädda.

Gillar du också utmaningar? Bra. Vi hjälper dig mer än gärna att anta dem.

Annika Estassy Lovén
Avdelningschef SV Stockholm