Samarbeta med oss

NY TEXT
Ett samarbete med oss kan se ut på många olika sätt. Varje samarbete och samarbetspartner är unik och det går att samarbeta med oss som både registrerad ideell förening och som fristående grupp. Vi utgår från era behov och vad vi kan erbjuda er. Vårt samarbete kommer alltid att grunda sig i ert lärande, i stort och smått. I detta kan vi stötta er på olika sätt, med material, kunskap eller hjälp med lokal. 

Våra samarbeten grundar sig i de tre verksamhetsformerna som är gemensamma med alla studieförbund. Kärnan är studiecirkeln, där en grupp tillsammans lär sig eller fördjupar sig i ett ämne under minst tre tillfällen. Vi har även två andra former: kulturprogram, som lämpar sig för föreläsning och vernissager till exempel samt annan folkbildning, som till exempel workshops. Genom att jobba i de folkbildningsformer som vi har, så struktureras ert lärande upp på ett demokratiskt och inkluderande sätt. Vi hjälper er gärna med att se vilka former som passar just ert lärande och hjälper er att tänka till kring vad ni vill uppnå. Vi erbjuder cirkelledarutbildningar för de som håller i cirklarna som pedagogiskt stöd och utveckling (LÄNK) 

Vilken form som passar din grupp och ert lärande kan vi diskutera och komma fram till tillsammans. Vill du läsa mer om de olika formerna? Klicka här (länk) 

Vi vill gärna träffa din organisation eller förening för att berätta mer. Hör av er till oss! 

 

GAMMAL TEXT
Studieförbundet Vuxenskolan är en arena för stimulerande möten och kan bistå med de verktyg och kontakter som krävs för att kunna realisera idéer och få fart på verksamheten. Studieförbundet Vuxenskolans roll ser lite olika ut i olika samarbeten och kan anpassas efter er förenings behov.

Er idé kan bli en studiecirkel
Genom studiecirkeln kan du och din förening fördjupa er i ert intresse och lära er mer. En studiecirkel är en grupp människor som träffas regelbundet och lär tillsammans.

För att sätta igång en egen studiecirkel gäller följande:

  • att ni är 3-20 deltagare i studiecirkeln, inklusive cirkelledaren
  • att ni träffas vid minst tre tillfällen
  • att det sammanlagda antalet studietimmar är nio eller fler (en studietimme är 45 min)

Utbildningar för att utvecklas och växa som organisation
Som samverkande förening med Studieförbundet Vuxenskolan får er förening tillgång till en mängd utbildningar. Vid sidan av våra färdiga utbildningskoncept och studiematerial kan vi skräddarsy utbildningar utifrån era behov och önskemål.

Har ni en idé som ni vill utveckla, då vill vi vara med och hjälpa till! 
Hör av dig till oss direkt på stockholm@sv.se eller 08-679 03 00!