SV Värmland + föreningar = sant

Föreningslivet är en ypperlig plats för dig som vill lära dig mer om demokratins metoder.

I en förening har du stora möjligheter att påverka och kunna göra din röst hörd i samhället. I en förening hålls möten och debatter. Protokoll förs och man röstar vilka frågor och förslag som ska föras fram.

Flera hundra föreningar
I de flera hundra föreningar vi samarbetar med finns tusentals volontärer. SV Värmland erbjuder flera olika utbildningar, kurser och cirklar till föreningarna exempelvis styrelseutbildningar, föreningsutveckling och olika cirkelledarutbildningar.

Vår specialitet är att arrangera studiecirklar, utbildningar och kulturevenemang.
De föreningar som väljer att samarbeta med oss får hjälp att göra föreningsarbetet effektivare och mer givande. Med pedagogisk information och goda baskunskaper kan vi erbjuda möjlighet att få nya kunskaper och inspiration, tillfällen att träffa människor med samma intressen, kännedom om nya målgrupper, nätverk och aktörer, kurser som är speciellt utformade till de olika föreningarna samt pedagogiska utbildningar utformade för cirkelledare.

SV Värmland erbjuder även möjlighet att få kunskap i demokrati och folkbildning, utbildning kring digitala möten, digital teknik och pedagogik, medlemsvärvning, medlemsvård - att öka engagemanget i föreningen, ledarskap i en ideell organisation, kunskap om sociala medier samt mycket mer.
Då och då bjuder vi in till kombinerade trivsel- och informationskvällar. Olika ämnen tas upp, allt efter önskemål.