Djur, natur & miljö

Utbildning hos SV Värmland i samarbete med Säker Skog.
Körkort för nivå A och B. Motorsågskörkortet har olika nivåer (A-F) som anpassats för olika brukares behov. Denna cirkel ger dig behörighet för nivå A + B. För att få motorsågskörkort ska man klara både ett teoretiskt och ett praktiskt prov.

Bra att veta om kursen
I vår utbildning får du lära dig att använda motorkedjesåg på ett säkert sätt vid skogsarbete, såsom trädfällning, kvistning och kapning. Efter att du klarat proven i kursen får du Motorsågskörkort nivå A+B som intygar att du har kunskaper enligt Säker Skogs riktlinjer för respektive körkort.
Pris för kursen är 5 550 kr inkl. material. Efter godkänd examinering tillkommer en kostnad för körkortstillverkning med cirka 375 kronor. Till de kurstillfällen som är i skogen behöver du ha med dig egen utrustning så som hjälm, sågskyddsbyxor, sågskyddsstövlar, handskar och jacka, motorsåg, bensin och olja.

Förkunskaper
Vana att hantera motorsåg är önskvärt men inget krav för att delta i kursen. Innan kursstart skickar vi dig kursmaterialet. Har du mycket god vana och själv kan läsa in teorin, samt ta hjälp av Säker Skogs hemsida, finns möjlighet att gå direkt till examinering.

Upplägg
Träff 1 Teori, kl. 18-21
Träff 2 Praktik i skogen, heldag, 10 studietimmar
Träff 3 Praktik i skogen, heldag, 10 studietimmar
Träff 4 Examinering, praktik i skogen, heldag
Träff 5 Examinering, teori kl. 18-21

Träff 4 och 5 kan läggas på samma dag.
Teoriprovet kan göras muntligt.

Vi anordnar kursen i Värmland, där flest anmälda deltagare bor.
Numera det är sällan vi har full grupp från en ort. Om så är fallet lägger vi kursen där.

Tveka inte att ta kontakt med oss om du har några frågor.

Välkommen med din anmälan!