Dans

Längtar du efter att dansa? Kom och skaka av vardagslivet och låt livsenergin flöda! Under guidning av Zaia Hoffmann.

Dansa dansa är en serie på sex kvällar där vi dansar vår egen fria dans under guidning. Du kan se på det som dans likväl som meditation i rörelse, eller en plats där du får tillgång till att känna och följa fysiska impulser. Den här typen av uppmärksamhet på kropp och rörelse upplevs för många som läkande och generativ. Alla är välkomna oberoende av erfarenhet eller fysisk begränsning. Det går lika bra att komma alla kvällar eller enskilda gånger. Du anmäler dig till varje tillfälle separat.

Varje dag finns det rörelser vi måste göra, rörelser vi upprepar eller rörelser vi saknar, till exempel när vi hamnar i ofrivilligt stillhet framför datorn. Genom att röra oss fritt ger vi kroppen möjlighet att hitta nytt, öppna blockeringar, hitta tillbaka till centrum, upptäcka och stärka delar som vi inte använder så mycket i vardagslivet.

Bli överraskad av dina egna rörelser, låt kroppen bestämma vad den behöver just nu. Den här serien av kvällar är inspirerad av kreativ dans, autentisk rörelse, fem rytmer och butoh, och vi leker de olika gångerna lite med olika ramar för att hitta in i rörelse.

Kvällarna är upplagda med följande struktur: Efter en kort uppvärmning gör vi guidade övningar i olika stil för att upptäcka rörelser och för att väcka den fria dans som finns att hitta i kroppen. Sedan går vi över till en friare del, där du kan välja hur mycket du vill ta in förslagen som ges i guidningen. Guidningen kommer att vara på svenska och kan vara på engelska om det behövs.

Workshopledare
Huvudledare är Zaia Hoffmann med mer än tio års erfarenhet av olika dansformer. I Berlin, där hon bodde under femton år, tränade hon med flera renommerade lärare. Hon lärde sig kreativ dans av Matthias Brozio, med inslag av kontaktimpro och Laban Rörelse. Imre Thormann var hennes lärare i Noguchi Taiso och Butoh och hon utforskade autentisk rörelse med Susanne Brian. Zaia älskar att dansa eftersom hon känner att hon genom rörelse och med sin kropp kan förmedla det som hon inte kan uttrycka med ord.

Navi Camilla Säregård är somatisk coach, och jobbar med kroppen genom beröring och närvaro för att få en artikulering av ens upplevelse och den förkroppsligade inre diskursen som utforskas och guidas till flow och helhet. Hen jobbar i flera fält av kropp, kommunikation och flow, och har dansat fridans och de fem rytmerna i många år.

Bra att veta
Alla är välkomna!
Det spelar ingen roll om du har erfarenhet av dans eller inte.
Kom i bekväma kläder.

Torsdag 28 september, arr 92235, Zaia
Tisdag 10 oktober, arr 92238, Navi
Torsdag 26 oktober, arr 92239, Navi
Tisdag 7 november, arr 92241, Zaia
Torsdag 23 november, arr 92242, Zaia
Tisdag 5 december, arr 92243, Zaia

Anmälningsinformation
Du anmäler dig till varje tillfälle separat här på Studieförbundet Vuxenskolans hemsida. Sök på ovanstående arrangemangsnummer för att hitta övriga tillfällen.
Varje tillfälle kostar 150 kr.

Föranmälan är bäst, så att vi vet att vi har tillräckligt med deltagare för att kunna genomföra workshopen. Har vi inte tillräckligt många anmälda kan workshopen ställas in. Det går dock även att komma oanmäld och få en faktura i efterhand,

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.

Arrangeras i samarbete med Kultur & Bibliotek - Orust kommun