Ekonomi

Välkommen att lära dig baskunskaperna i aktiernas värld.
Mats Ekberg från Aktiespararna i Uddevalla lär dig hur du kommer i gång med ett långsiktigt sparande i aktier, vilket är intressant, lärorikt men framför allt ett lönsamt sparande. Kursen vänder sig till dig som går i tankar att börja spara i aktier, eller just har börjat ditt aktiesparande, men behöver mer kunskap om hur du ska undvika fallgropar och hitta en modell för att göra bra aktieköp.

Kursinnehåll
Hur du kommer i gång med ditt sparande och gör de första aktieaffärerna / Kunskap om aktier och fonder / Fundamental analys att läsa och förstå en årsredovisning, olika nyckeltal / Olika placeringsstrategier / Teknisk analys och börsens psykologi

Studiematerial
Studiematerial ingår i deltagaravgiften.

Cirkelledare
Cirkelledare för kursen är Mats Ekberg. Mats är ordförande för Aktiespararna i Uddevalla, och han har tidigare också varit lärare inom ekonomi på Högskolan Väst.

Bra att veta
Kursen kommer att ha totalt 5 träffar. De hålls varannan vecka.

Kursavgiften är 100 kr för dig som är medlem i Aktiespararna Uddevalla. Är du inte medlem kostar kursen 695 kr.
Vill du bli medlem kostar ett medlemskap i Aktiespararna Uddevalla 595kr (gäller 1 års medlemskap).

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 13 anmälda deltagare.
Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Cirkeln arrangeras i samarbete med
Aktiespararna i Uddevalla.

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.