Musik, teater

Del 1 av en ny digital samtalsserie för för musiker och konstnärer inom alla genrer, onsdagar ojämna veckor hela våren kl 18.00-19.30. Vi har bjudit in en spännande gäst varje gång, musiker eller konstnär, som berättar om sin skaparprocess och svarar på dina frågor som rör improvisation och kreativitet.

Om Anna Lundqvist:

Anna Lundqvist är sångerska och kompositör inom jazzgenren sedan år 2000. Hon bor i Vänersborg och är verksamhetsledare för Vänersborg Jazz Academy, frilansar i olika projekt och föreläser om sång, improvisation och komposition både i Sverige och Portugal.
Anna föddes 1977 i Stockholm men är uppväxt i Mellerud i Dalsland med två föräldrar som jobbade som musiker, arrangörer och dirigent. Hon är utbildad på Estetisk Musik på SundstaÄlvkullegymnasiet i Karlstad och Jazzmusikerlinjen på Skurups Folkhögskola.
Hon har sex kritikerrosade skivor i bagaget, varav fem tillsammans med Anna Lundqvist Quintet: Borderline fiesta (2009), City (2010), Before you I was almost fine (2012), Ten (2015) och MEWE (2017). MEWE (Prophone/NAXOS) blev nominerad till Manifestgalan, kategori Årets jazz 2018.
Hon har också gett ut två notböcker med eget material, The Anna Lundqvist Songbook (2015) och Like a moth to a flame (2019) som är musik för violin och marimba.
Förutom ALQ leder hon två andra band, ett i Lissabon där hon jobbar och vistas så mycket hon kan – Anna Lundqvist Lisboa Cinco och en duo tillsammans med pianisten Jonas André, som släppte det hyllade debutalbumet Reunion pandemivåren 2020. Delar sin tid mellan Vänersborg och Lissabon.

Den här samtalsserien passar dig som är professionell, semiproffs eller amatör inom musik eller konst, och som vanligtvis brukar spela i band eller orkester, sjunga i kör, går en målarkurs eller på annat sätt uttrycker dig konstnärligt och får utlopp för din kreativitet.
Du anmäler dig i förväg till varje tillfälle. En länk till Zoom och betalningsinstruktioner skickas ut två dagar innan arrangemanget. Avgiften är 50 kr per gång som betalas via swish. Du kan välja att vara med varje gång eller vid enstaka tillfällen. Antal deltagare är begränsat.


Läs mer om Anna: www.annalundqvistmusic.com


Fotograf Magnus Bergström