Humaniora, Hållbar utveckling

Föreläsning med författaren Oskar "Farbror Fri" Lindberg som skrivit boken ”Lev Lokalt -vägen till ett hållbart, hälsosamt och fritt liv” tillsammans med Maribel Leander Lindberg. I fjol föreläste Oskar utifrån parets tidigare bok ”Ut ur ekorrhjulet” vilket lockade storpublik här på SV.

Så här berättar Oskar själv om vad han kommer dela med sig under kvällen:

Föreläsningen handlar om hur man genom att leva lokalt kan leva ett ekonomiskt fritt liv med hög livskvalitet som samtidigt är hållbart och hälsosamt. Lev lokalt handlar om att gräva där man står och inte gå över ån efter vatten. Boken såväl som föreläsningen varvar teori, filosofiska perspektiv och personliga exempel från författarnas egna liv. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor.

Klimataspekten eller praktiska faktorer som motiverar allt fler att utgå från det som finns nära är inte de enda som får oss att funder på hur vi lever våra liv. Den globala pandemin under året som gått har abrupt tvingat många av oss att leva och arbeta hyperlokalt. Vi blev tvungna att upptäcka fördelarna som kommer med det, och många spår att den lokala trenden är här för att stanna säger Oskar.

Torsdag 25 februari kl 19:00-20:30

Föreläsningen kommer att ske via plattformen Zoom. När du gjort din anmälan kommer du att få ett mail med tydliga instruktioner hur du loggar in för att se föreläsningen och hur du betalar.

Denna föreläsning kostar 50kr och du betalar via swish

Vid frågor kontakta kundtjänst 010-33 00 900