Historia & Konsthistoria

Släktforskning ger dig svaren om din bakgrund, hisnande levnadsskildringar och förståelse för historien. Vem är jag och var kommer jag ifrån?
Våra erfarna ledare ger dig verktygen för hur du ska kunna komma vidare i din forskning, vare sig du är nybörjare eller har släktforskat innan.

Kursinnehåll
Kunskap om grunderna i släktforskning krävs. Fortsätt att vandra i kyrkböckerna och dokumentera din forskning i ansedlar och antavlor. Vi tar upp nyheter, nya cd-skivor och får fortsatt hjälp hur man går tillväga då man fastnar. Du har även tillgång till dom vanligaste cd-skivor ex. Sveriges Dödbok, Sveriges Befolkning 1890 osv.

Studiematerial
Kursmaterial ingår. Under kursens gång får du teckna ett elevabonnemang med Arkiv Digital som gäller en termin och kostar 395:-. Detta abonnemang kan du även använda hemma mellan sammankomsterna.

Cirkelledare
Inga-Lill Fjällström, hon har haft cirklar hos oss i många år och har en mycket stor erfarenhet och kunskap.

Bra att veta
Vi arbetar både teoretiskt och via olika dataprogram. Detta förutsätter att du har Datavana och att du har gått någon form av nybörjare.

Anmälningsinformation
Anges datum är detta preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.